Romaşcanu, chestionat dacă Ministerul Culturii va fi dat PNL, la rotaţia premierilor: N-am dat concurs pentru acest post

| 24 mai, 21:14

Ministrul Lucian Romaşcanu a precizat că nu a dat concurs pentru conducerea portofoliului Cultură şi a adăugat că nu ştie care va fi rezultatul negocierilor coaliţiei privind împărţirea ministerelor în viitorul Cabinet Ciolacu, însă va accepta orice decizie politică va fi luată, însă şi-ar dori să rămână la Ministerul Culturii, pentru continuitate.

 

„Nu ştiu care va fi rezultatul final. În ceea ce priveşte negocierile, nu sunt implicat personal. Eu pot să vă spun un singur lucru, sunt la al doilea mandat în fruntea Ministerului Culturii. Am făcut tot ceea ce am putut şi tot ceea ce m-am priceput ca să pot duce acest domeniu înainte, am avut un buget cu 45% mai mare anul trecut, cu 20% mai mare anul acesta, am avut pentru prima oară preempţiune pentru achiziţia manuscriselor lui Cioran, Eliade, am luat Jurnalul Reginei Maria, suntem pregătiţi să exercităm dreptul de preempţiune pentru a cumpăra clădire pentru Muzeul Ororilor Comunismului, legislaţia, Codul Patrimoniului e foarte aproape de a fi repus în dezbatere publică. Decizia mai departe este una politică şi nu pot să fac decât să o accept”, a spus Lucian Romaşcanu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Executivului dacă Ministrul Culturii va fi cedat PNL la rocada guvernamentală.
Ministrul Culturii a adăugat că există o zicală „N-am dat concurs pentru acest post”,
„Odată ce ajungi într-o asemenea demnitate, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci tot ce poţi să-ţi duci cu onoare şi succes la sfârşit mandatul. Şi mandatul la sfârşit ajunge prin decizie politică”, a completat Romaşcanu.
Chestionat dacă şi-ar dori să continue la Ministerul Culturii, Lucian Romşacanu a replicat: „Mi-aş dori să rămân pentru continuitate, pentru proiectele importante pe care le-am început”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ