Romaşcanu: PSD cere SRI să precizeze dacă există informaţii cu privire la un „aşa-zis troc” între PSD şi Ungaria

| 04 mai, 19:10

PSD solicită Serviciului Român de Informaţii să „ia atitudine” şi să precizeze dacă există informaţii cu privire la un „aşa-zis troc” între PSD şi Ungaria privind Ţinutul Secuiesc, după afirmaţiile publice ale preşedintelui Klaus Iohannis pe acest subiect.

 

„Preşedintele a acuzat PSD de înţelegeri oculte cu Ungaria pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Fără nicio probă, fără nicio dovadă, fără niciun argument. Este pur şi simplu o minciună majoră, gravissimă, impardonabilă. Europeanul Iohannis a murit. Ieşirea sa publică, de un naţionalism primitiv, retrograd şi mincinos îl descalifică pe domnul Iohannis ca lider credibil în Uniunea Europeană a anului 2020”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că a lansat în spaţiul public „trei minciuni prezidenţiale premeditate”, al căror scop ar fi „salvarea electorală” a PNL, care ar „pierde teren” în sondajele de opinie.
Lucian Romaşcanu cataloghează drept „ o minciună prezidenţială, probabil ce mai gravă dintre toate” afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la trecerea tacită prin Camera Deputaţilor a legii privind aşa-zisul Ţinut Secuiesc.
„Pentru câteva minute preşedintele a înlocuit ţinutul în casă cu Ţinutul Secuiesc. Şi ce minute! Preşedintele a acuzat PSD de înţelegeri oculte cu Ungaria pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Fără nicio probă, fără nicio dovadă, fără niciun argument. Este pur şi simplu o minciună majoră, gravissimă, impardonabilă. Europeanul Iohannis a murit. Ieşirea sa publică, de un naţionalism primitiv, retrograd şi mincinos îl descalifică pe domnul Iohannis ca lider credibil în Uniunea Europeană a anului 2020. Proba acestei minciuni deplorabile este chiar votul care a respins rapid şi categoric  această lege în Senatul României. În schimb ne amintim cu toţii şi am văzut cu toţii cum preşedintele Iohannis, astăzi un român foarte verde, lua poziţie de drepţi când auzea imnul aşa-zisului Ţinut Secuiesc, iar partidul său, PNL, a votat în 2005 pentru proiectul de la acel moment care permitea autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi atunci PSD a votat împotrivă” a afirmat Lucian Romaşcanu duminică, într-o declaraţie de presă.
Acesta a cerut public Serviciului Român de Informaţii să arate dacă are date despre acest subiect.
„SRI nu mai poate să tacă. În această situaţie de o gravitate extremă Partidul Social Democrat cere Serviciului Român de Informaţii să ia atitudine publică şi să spună dacă există informaţii legate de acest aşa-zis troc menţionat de preşedintele Iohannis. În cazul în care Serviciul Român de Informaţii nu va ieşi public, Partidul Social Democrat va convoca Comisia pentru Controlul SRI din Parlament pentru a solicita în Parlament răspunsurile de care toţi avem nevoie” a mai spus Romaşcanu.
Reprezentantul PSD mai spune că şeful statului a minţit şi atunci când a spus, la finalul lunii aprilie, că a primit „chiar în acele zile” un raport privind carantinarea persoanelor de peste 65 de ani pentru a le proteja pe acestea de infectarea cu coronavirus, spunând că a fost o minciună „mare cât Casa Poporului” care a avut drept scop înlocuirea profesorului Adrian Streinu Cercel de la comisia pentru lupta împotriva Covid-19
„De ce a minţit preşedintele ţării? Răspunsul era unul singur: pentru că era nevoie să acopere o declaraţie hazardată a ministrului liberal al Sănătăţii, domnul Nelu Tătaru, care rostise public enormitatea cu luatul de acasă. Totul e clar, preşedintele a minţit, iar minciuna prezidenţială a făcut victime. Nu a fost o minciună nevinovată sau bazată pe o dezinformare de moment. A avut drept scop îndepărtarea doctorului Streinu Cercel din cadrul comisiei pentru coronavirus şi a supus riscului pe cetăţenii României lipsindu-ne pe toţi de un profesionist” a  afirmat Romaşcanu.
Acesta susţine de asemenea că preşedintele Klaus Iohannis i-a minţit pe români şi atunci când a afirmat că în Franţa s-au redeschis şcolile, iar elevi şi profesori au fost infectaţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ