Romaşcanu: PSD va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă pe sănătate

| 15 iun, 20:10

 

PSD va depune la Parlament săptămâna viitoare o moţiune simplă pe sănătate la adresa ministrului Nelu Tătaru, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu.

 

 

 

„Dânsul, din nefericire, nu a reuşit să gestioneze aşa cum se aştepta toată lumea această pandemie, dincolo de toate declaraţiile extrem de, cum să spunem, festiviste ale Guvernului. Din păcate, suntem în acest moment pe locul întâi în Europa Centrală şi de Est la decese la milionul de locuitori. Testele sunt insignifiante ca număr. Nu ştim nici până în ziua de astăzi câte persoane au fost testate, aflăm doar numărul testelor procesate şi, poate fi doar o coincidenţă, dar ne îndoim de acest lucru, pe măsură ce se apropie decizia privind starea de alertă, brusc vedem că numărul îmbolnăvirilor creşte, dar şi numărul testelor a crescut, deşi se spunea, atunci când aveam trei, patru, cinci mii de teste pe zi, că nu există personal pentru a procesa şi a face mai multe teste. Brusc avem 10.000, 11.000,12.000 de teste făcute”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
El a acuzat o abordare „heirupistă” a guvernanţilor în privinţa spitalelor care au fost declarate spitale de suport COVID, în detrimentul bolnavilor cronici.
„În consecinţă, bolnavii cronici au fost ţinuţi la cozi imense sau mulţi dintre ei nu au putut fi primiţi în unităţile spitaliceşti care, conform declaraţiilor managerilor de spitale, sunt goale în acest moment. Ce s-a întâmplat? Există un studiu făcut în Marea Britanie, confirmat şi de Asociaţia pacienţilor oncologici din România, care spune că pe perioada pandemiei, datorită acestei abordări înguste, numărul deceslor din cauza bolilor oncologice s-a triplat. Există, de asemenea, informaţii în spaţiul public cum că numărul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare s-a dublat. Este imperios necesar şi somăm Guvernul Orban şi pe ministrul Tătaru să deschidă spitalele pentru toţi pacienţii cronici”, a spus Lucian Romaşcanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ