Rompetrol: Carburanţii s-ar putea scumpi cu peste 8% din cauza accizei suplimentare şi a taxei pe construcţiil

| 25 feb, 2014

Carburanţii s-ar putea scumpi cu peste 8%, ca urmare a accizei suplimentare de 7 eurocenţi şi a taxei pe construcţiile speciale, a declarat, marţi, vicepreşedintele Rompetrol, Cătălin Dumitru, într-o conferinţă de profil.

'Pe baza calculelor noastre, acciza suplimentară ar putea avea un impact de 40 de bani pe litru în preţul final', a spus Dumitru. Potrivit acestuia, grupul Rompetrol va plăti 10 milioane de dolari la bugetul de stat în contul taxei pe construcţiile speciale.

Dumitru a subliniat că şi această taxă se va regăsi tot în preţul final de la pompă şi va fi plătită tot de şoferi, însă a evitat să spună care va fi impactul concret. 'Din taxa pe stâlp, estimăm un impact de 10 milioane de dolari pentru grupul Rompetrol. Ştim foarte bine cum se formează preţul şi este evident că toate aceste elemente se vor regăsi în preţul final', a precizat oficialul Rompetrol.

Grupul Rompetrol îşi menţine, astfel, estimările făcute la începutul anului, când Cătălin Dumitru a spus că benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu 40 de bani pe litru de la 1 aprilie, când va intra în vigoare noua acciză de 7 eurocenţi pe litru. ''Anticipăm, fără să avem certitudinea, că impactul va fi de 0,4 lei pe litru, 40 de bani, în linii mari. Nu există miracole şi, cu siguranţă, această evoluţie se va regăsi în preţul la pompă'', a spus el atunci.

Dumitru a adăugat că, pe termen scurt, această scumpire va duce la un recul al consumului. ''Această creştere de preţ cu siguranţă va determina o scădere a consumului. E greu de anticipat cu cât, depinde şi de vreme, de alţi factori, va fi o perioadă de reaşezare a pieţei. Se va diminua consumul total cu un procent? Posibil. Două procente? Posibil şi asta. Apoi, suntem convinşi că se va reveni la un consum normal, atât la benzină, cât şi la motorină'', a continuat oficialul Rompetrol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ