Roşca Stănescu: România e condusă numai de aleşi neintegri, corupţi

| 12 aug, 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, că şase primari democrat-liberali sunt declaraţi incompatibili de către ANI, dar că PDL a afirmat întotdeauna că legea trebuie respectată şi drept urmare nu va susţine modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate. Totodată, senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu s-a arătat îngrijorat de numărul mare de incompatibili, exprimându-şi convingerea că ţara e condusă de politicieni corupţi.

"Avem şase colegi aflaţi într-o astfel de situaţie, dar pentru noi legea e clară şi trebuie respectată. Fiecare primar ştie care îi sunt incompatibilităţile şi de aceea aveau cu toţii posibilitatea să nu ajungă într-o astfel de situaţie. Desigur, acolo unde lucrurile nu sunt clare şi credem că ei au dreptate, pentru că până la urmă va fi şi o discuţie în instanţă a fiecăruia cu ANI, noi le vom asigura, acolo unde credem că este cazul, asistenţă juridică. Problema de fond, însă, rămâne. Toţi primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene, parlamentarii, toţi ştim care ne sunt incompatibilităţile şi trebuie să respectăm legea", a declarat preşedintele PDL.

Vasile Blaga a adăugat că PDL nu va susţine modificarea legii ANI, întrebat în acest sens.

De asemenea, într-un articol de pe blogul personal, senatorul Sorin Roşca Stănescu consideră că numărul primarilor şi consilierilor locali pe care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îi califică drept incompatibili este "alarmant de mare", ajungând la aproape 2.000.

Roşca Stănescu afirmă că, potrivit ANI, România este condusă "aproape exclusiv de aleşi neintegri, corupţi". "În România, numărul primarilor şi consilierilor locali pe care Agenţia Naţională de Integritate îi califică drept incompatibili este alarmant de mare. Ne apropiem galopant de 2.000. Şi procesul va continua. Vom afla, în curând, ca aproape toţi aleşii locali sunt certaţi cu legea. Până să vedem care este realitatea, aparenţa ne condamnă. Conform ANI, suntem un stat condus aproape exclusiv de aleşi neintegri. Cu alte cuvinte, corupţi", afirmă Sorin Roşca Stănescu, potrivit sursei citate.

Totodată, liberalul atrage atenţia că prin aplicarea legilor referitoare la persoanele publice din administraţia locală aflate în stare de incompatibilitate ar putea fi creat "un vid de putere" ce ar putea fi combătut doar prin organizarea unor alegeri anticipate în localităţile vizate.

"Dacă în conformitate cu legea ANI, toţi cei găsiţi incompatibili vor trebui să se retragă din post şi să nu mai ocupe niciun fel de demnitate publică câţiva ani, atunci, în curând, în România va exista un vid de putere. Ar trebui, cu alte cuvinte, organizate foarte repede, din nou, aproape în toate localităţile, alegeri pentru alţi primari şi pentru alţi consilieri. Este, aşa cum bine a remarcat Răzvan Dumitrescu, o serioasă problemă de siguranţă naţională", mai afirmă acesta.

Sorin Roşca Stănescu arată că, în opinia sa, este "puţin important" detaliul conform căruia "din statisticile existente până în prezent rezultă că 80 la sută dintre incompatibili, adică neintegri, respectiv corupţi, aparţin USL".

"În definitiv, USL a obţinut peste 60 la sută din poziţiile de primari, consilieri şi preşedinţi de Consilii Judeţene. Din această perspectivă, nu ţin mortiş să acuz Agenţia Naţională de Integritate de partizanat politic. Merg până acolo încât nici măcar nu o acuz că ar săvârşi vreun abuz. În definitiv, inspectorii merg, legaţi la ochi, şi aplică legea. Ce mai contează dacă această aplicare a legii ne conduce sau nu într-un spectacol de teatru al absurdului. Miile de primari, consilieri şi preşedinţi de Consilii Judeţene sunt declaraţi incompatibili din simplul motiv că fac parte, fără a fi remuneraţi, din Consilii de Administraţie ale unor regii de utilitate publică - apă, canal etc. Unde reprezintă interesul comunităţii. Vorba lui Radu Mazăre - ce ar trebui să facă primarii pentru a veghea la bunul mers al acestor societăţi? Să-şi trimită acolo şoferii?", întreabă retoric senatorul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ