Roşia Montană, între cele 7 cele mai periclitate situri din Europa

| 13 iun, 2013

Roşia Montană a fost nominalizată pe lista Europa Nostra a celor 7 Cele mai periclitate situri şi monumente din Europa şi a fost inclusă în programul de salvare iniţiat în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Peisajul cultural istoric Roşia Montană a fost selectat în lista finală, alaturi de amfiteatrul roman din Durres (Albania), centrul istoric al oraşului Nicosia (Cipru), fortificaţiile Vauban din Briancon (Franta), mănăstirea San Benedetto Po (Italia), mănăstirea din Setubal (Portugalia) şi biserica armenească Sf. Gheorghe din Mardin (Turcia).

În acest context, astăzi va avea loc o conferinţă organizată de Asociaţia Pro Patrimonio, Asociaţia ARA (Arhitectură. Restaurare, Arheologie), Ordinul Arhitecţilor din Romania, ICOMOS România, Asociaţia Alburnus Maior şi Parohia Unitariană din Roşia Montană.

La eveniment vor participa: Şerban Sturdza, vicepreşedinte al Fundatiei Pro Patrimonio, vicepreşedinte OAR Maria Berza, membru al juriului programului "7 Most Endangered",  Monica Margineanu Carstoiu, presedinte al Asociatiei ARA, Stefan Balici si Virgil Apostol, autori ai dosarului de candidatură al Roşiei Montane pentru programul 7 Most Endangered domnul Tudor Bradatan, Asociatia Alburnus Maior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iun, 2013
Andrei
iete-te ce comentarii :))
Vad cateva comentarii trase la indigo, e aceeasi persoana care sufera pentru "locuri de munca" si "investitii" la RM cu mai multe nume :))
13 iun, 2013
Calin
actiuni concrete, nu liste
ok, bravo lor, au inclus Rosia Montana pe o lista. cu ce rezolva asta problemele de acolo? e nevoie de locuri de munca, e nevoie de reecologizarea zonei si de investitii in reabilitarea patrimoniului. astea se vor face prin pornirea proiectului minier, nu prin magia includerii pe o lista
13 iun, 2013
Alexandru
nu rezolva nimic
includerea pe o lista nu va rezolva problemele din zona. Cu ce ii ajuta asta pe rosienii care nu au unde munci si care stau cu poluarea pe sub ferestre? Nu tot investitiile ar fi mai utile?
13 iun, 2013
valentina popa
solutiile sunt investitiile
sunt si eu de parere ca investitiile ar fi solutiile mai nimerite,ar fi solutii concrete, care chiar ar aduce bine in zona: un loc de munca, o ecologizare s.a.
13 iun, 2013
filip
obsesii cu liste
vad ca unii au o obsesie cu includerea Rosiei Montane pe nu stiu ce liste, acolo nu e nevoie de includere pe liste, e nevoie de investitii in reabilitarea patrimoniului, e nevoie de crearea de locuri de munca, astea se fac prin pornirea proiectului minier!
13 iun, 2013
Zestre
Obsesii
Daca doriti sa cititi aceleasi comentarii ale lui alexandru si ale lui filip postate de cu totul alte persoane, va invit pe site-ul cotidianul, la un articol pe acelasi subiect. Cu totul intamplator, evident.
13 iun, 2013
valentina popa
mesaj pentru un ecologist
zestre, as vrea sa stiu ce oameni monitorizeaza comentarii. Eu am citit subiectul si pe Cotidianul,dar nu am gasit comentarii cu copy/paste pro minerit, asa cum pretinzi. Nu cumva am dat de un ecologist si nu mi-am dat seama?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ