Rovana Plumb, audiată de urgență în Comisia juridică a PE. Ea trebuie să dea explicații despre avere

| 25 sep, 15:15

Rovana Plumb urmează să treacă printr-o audiere extraordinară, joi, după ce membrii comitetului care i-a analizat din nou declaraţia de avere şi explicaţiile privind contradicţiile din acestea nu au fost pe deplin convinşi că aceasta poate să ocupe funcţia de comisar european.

Rovana Plumb, desemnată comisar în Comisia von der Leyen la propunerea României, a întâmpinat probleme înaintea audierilor de confirmare din Parlamentul European după ce au fost descoperite mai multe contradicţii în declaraţia sa de avere - în ea nu figurau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro, acestea apărând, însă, în declaraţia de avere din România.

 

Comitetul special al Comisiei JURI din PE, i-a cerut Rovanei Plumb şi altor 9 comisari desemnaţi să vină cu explicaţii suplimentare privind averile lor. Dintre aceştia, Plumb şi Tocsany (comisarul desemnat al Ungariei) sunt în situaţia de a trece printr-o nouă etapă - vor fi audiaţi în cadrul unei audieri extraordinare, joi.

 

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ