Rovana Plumb: Nu sunt vinovată, nu consider că trebuie să demisionez

| 25 sep, 15:37

Ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat luni, după ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PSD, că se consideră nevinovată și nu are motive să demisioneze după ce DNA a solicitat avizul pentru urmărirea sa penală în dosarul "Belina".

"Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea și întotdeauna o voi respecta. În timpul mandatului pe care l-am exercitat, în diversele funcții pe care le-am avut, întotdeauna am acționat cu bună credință în interesul cetățenilor și am acționat cu maximă responsabilitate și seriozitate pentru a le apăra drepturile românilor. În ceea ce privește demisia, nu consider că trebuie să demisionez, atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. În primul rând, pentru faptul că nu am făcut nimic greșit, nu sunt vinovată, am respectat legea și fondurile europene, absorbția lor în acest moment pentru România este vitală și trebuie să existe continuitate și vom proceda în consecință", a declarat ministrul.

Întrebată dacă cineva a făcut presiuni asupra ei, Rovana Plumb a răspuns: "Niciodată nu am lucrat sub presiune și nu voi lucra sub presiune și nimeni nu mi-a cerut niciodată absolut nimic".

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Ioan Munteanu, a anunțat că BPN a decis să le susțină pe vicepremierul Sevil Shhaideh și pe ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"Au respectat legea. Se consideră nevinovate și colegii au solicitat să nu demisioneze", a precizat Munteanu, care a participat la ședința BPN.

Decizia conducerii PSD vine după ce, vineri, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Tag-uri: Rovana Plumb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ