RTV: Guvernul pregăteşte patru ore de sport pe săptămână

| 02 iun, 2013

Nicolae Bănicioiu afirmă că Ministerul Tineretului pregăteşte împreună cu ministerul Educaţiei introducerea a câte patru ore de sport săptămânal pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Modificarea curriculumului şcolar în acest sens ar urma să aibă loc în următorii trei ani. Începând cu anul şcolar 2013-2014, dublarea orelor de sport se aplică doar învăţământului primar.

"Purtăm discuţii cu Ministerul Educaţiei şi începând cu anul şcolar 2013-2014 vom avea 4 ore de educaţie fizică la clasele I-IV. Vom introduce gradual mai multe ore de sport şi în ciclul gimnazial şi în cel liceal. Îmi doresc să fie cât mai repede, dar şi acest început e foarte bun. La ciclul primar începe de pe 15 septembrie, iar pentru celelalte cicluri sper ca în doi trei ani să ajungem la obiectivul propus. Luăm în calcul şi pregătirea pentru noi profesori de educaţie fizică. Foarte mulţi dintre ei au părăsit sistemul. E nevoie şi de profesori şi de îmbunătăţirea bazei materiale. Avem programe pentru a îmbunătăţi infrastructura şcolară şi în ciclul propus vom ajunge la rezultatele pe care ni le propunem", a precizat Bănicioiu, duminică dimineaţă, la România TV.

Ministerul Educaţiei a propus deja creşterea numărului de ore de sport în învăţământul primar, pe lângă cele două ore la "Educaţie fizică" fiind prevăzute la clasele pregătitoare, întâi şi a II-a alte două ore la "Muzică şi mişcare", iar la clasele a III-a şi a IV-a, o oră la "Joc şi mişcare".

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ