RTV.net: Anchetă la ANAF după acuzaţiile lui Dragomir privind documentele care ar fi ajuns la Intact

| 05 iun, 2013

ANAF a început o anchetă internă la Garda Financiară, după ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, i-a acuzat pe inspectori că ar fi furnizat trustului Intact o copie a contractului semnat de o firmă a sa cu RCS &RDS, transmite România TV.

"Există o anchetă în derulare declanşată de Direcţia de Integritate din cadrul ANAF la declaraţiile preşedintelui LPF. Se verifică dacă se bazează pe fapte reale sau nu. Dacă are probe, e obligat să le pună la dispoziţia organelor de anchetă. Eu nu am divulgat nimic nimănui şi am şi foarte multă încredere în colegii mei", a precizat la România TV, Gabriel Cărbunaru, comisar general adjunct al Gărzii Financiare

Potrivit HotNews.ro, care citează ANAF, firma BODU SRL (deţinută de Dumitru Dragomir) a fost verificată de inspectorii Gărzii în 23 ianuarie 2013, în condiţiile în care Dragomir afirmase că a fost controlat de Garda Financiară la jumătatea lunii aprilie, iar inspectorii ar fi dat acest contract trustului Intact.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală susţine că la începutul lunii ianuarie au fost demarate "verificări tematice" la 28 de societăţi comerciale cu obiect de activitate "alimentaţie publică" care au organizat petreceri de revelion", printre care se află şi SC Bodu SRL, "care a organizat o astfel de petrecere la punctul de lucru "Crystal Palace Ballrooms'". "Acţiunea de verificare la SC Bodu SRL a avut loc în data de 23.01.2013", când "a fost identificat contractul de asociere în participaţiune (între SC BODU SRL si RCS & RDS, n.r.), fiind ridicată o copie a acestuia de către angajaţii Gărzii Financiare în 25.01.2013".

"În urma informaţiilor vehiculate în mass-media potrivit cărora acest contract ar fi ajuns în posesia reprezentanţilor trustului Intact prin intermediul angajaţilor de la Garda Financiară, conducerea ANAF a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a investiga acuzaţiile aduse. După finalizarea anchetei rezultatele vor fi aduse la cunostinţa opiniei publice", precizează ANAF, în documentul remis HotNews.ro.

Potrivit unor surse din cadrul ANAF, Garda Financiară a estimat un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de lei la SC BODU SRL, în condiţiile în care inspectorii au asimilat drept venituri cele trei milioane euro prevăzute în contractul de asociere în participaţiune încheiat cu RCS & RDS.

Aceleaşi surse au precizat că în datele de 14 mai şi 15 mai au fost încheiate procesele verbale la BODU SRL şi RCS & RDS, iar în 31 mai a fost înregistrată la DNA o sesizare a Gărzii Financiare pe marginea acestui contract.

ANAF mai precizează că "orice persoana care detine informatii cu privire la nerespectarea de catre comisarii Garzii Financiare a prevederilor art.46 din Legea nr.188/1999 si art.11 din Codul de Procedura Fiscala, in sensul respectarii secretului asupra informatiilor pe care le detin precum si cu respectarea confidentialitatii  in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta comisarii in timpul verificarilor, are dreptul si obligatia de a sesiza organele competente".

Dumitru Dragomir acuzase joi seara, dupa izbucnirea scandalului legat de prezumtivul caz de santaj practicat de directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu, că inspectorii Gărzii Financiare ar fi dat acest contract trustului Intact.

Garda Financiară este condusă de comisarul general Felicia Pop.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ