RTV.net: Cum s-a apărat directorul Antenelor în faţa instanţei

| 07 iun, 2013

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, va fi cercetat în libertate, conform unei decizii a unui complet de trei judecători care a analizat recursul declarat la hotărârea prin care era arestat preventiv pentru 29 de zile. În faţa magistraţilor, Sorin Alexandrescu a respins acuzaţiile de şantaj, conform unor înregistrări difuzate de România TV.

Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, a respins în faţa instanţei acuzaţiile de şantaj şi a subliniat că nu are nicio legătură cu o adresă primită de denunţătorul Ioan Bendei prin care se solicitau relaţii despre contractul cu RCS&RDS. Alexandrescu a precizat că adresa a fost trimisă de Jurnalul Naţional şi Intact Publishing şi nu de Antena Group, subliniind că între cele două entităţi "nu a existat niciun fel de schimb de informaţie editorială sau operaţională".

"Nu am nicio legătură cu Intact Publishing. Intact Publishing este compania care deţine Jurnalul Naţional. Eu sunt director general al Antena Group. Nu am deţinut niciodată o funcţie în Intact Publishing. Nu a existat niciun fel de schimb de informaţie editorială sau operaţională, iar acest lucru se poate proba. Absolut niciodată", a spus Alexandrescu în faţa judecătorilor, conform RTV.net.

Întrebat dacă ştia de adresa întocmită de Jurnalul Naţional şi trimisă denunţătorului Ioan Bendei, Alexandrescu a punctat: "Intact Publishing şi Antena Group sunt entităţi total diferite. Am luat cunoştinţă despre adresa făcută către RCS-RDS în data de 26.04 2013, în momentul în care domnul Bendei Ioan s-a prezentat la sediul companiei Antena Group. Acesta mi-a prezentat acest document, acesta a fost primul moment în care am văzut acel document".

Chestionat de magistraţi cu privire la faptul că, totuşi, în interceptările făcute în acest caz el face referire la o adresă către RCS-RDS înainte de data de 26 aprilie, Alexandrescu a explicat: "Nu am derulat până la momentul actual niciun fel de investigaţie jurnalistică în acest caz. Respectiva convorbire între mine şi domnul Bendei se referă la un moment în care dânsul mi-a precizat de cel puţin cinci sau şase ori că un asemenea contract nu există şi i-am spus că, în cazul în care precizează că acest contract nu există între RCS-RDS şi Bodu SRL, conform documentului pe care îl aveam la dispoziţie, Antena Group va face adrese în care va solicita detalii privind existenţa acestui contract".

"Pe 26.04.2013, în momentul în care denunţătorul a venit la sediul Antena Group, i-am spus că nu ştiu absolut nimic despre această adresă, iar dânsul mi-a prezentat respectiva adresă. Mi-a subliniat că această adresă îi este adresată dânsului. Am observat câteva lucruri: că era emisă de Intact Puiblishing, compania care publică Jurnalul Naţional. În adresă se preciza că este adresată dlui Bendei în cal de administrator şi erau o serie de întrebări cu privire la contractul dintre RCS&RDS şi Bodu. I-am sugerat că, dacă doreşte, poate să răspundă acelei adrese, pentru că erau nişte întrebări care îl priveau", a mai spus Sorin Alexandrescu, în faţa instanţei.

Îregistrările difuzate de România TV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ