RTV.NET: Emil Boc, mai bine cotat decât Vasile Blaga (sondaj intern)

| 13 mai, 2013

PDL își caută candidat pentru alegerile prezidențiale din 2014. În acest sens, a realizat un sondaj intern, pentru a vedea cine beneficiază de un sprijin mai bun. Potrivit RTV.NET, Emil Boc l-a surclasat pe Vasile Blaga.

Sondajul pe care liderii PDL l-au comandat pentru a vedea cum stă partidul în sondaje şi care sunt liderii politici cu cea mai mare notorietate s-a încheiat. Potrivit sondajul intern PDL, citat de România TV, PDL are în prezent 18%.

Pe plan intern, fostul premier şi preşedinte al PDL Emil Boc se află în fruntea listei, bucurându-se de cea mai mare notorietate din PDL. Pe aceeaşi listă mai figurează şi fostul primar al Capitalei Adriean Videanu, fostul primar al Sectorului 3 Liviu Negoiţă, dar şi actualul lider al PDL, Vasile Blaga. De notorietate crescută se bucură şi Elena Udrea, care spunea că şi-ar dori mai degrabă funcţia de prim-ministru şi nu intenţionează să candideze la Preşedinţie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, în legătură cu propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu de coagulare a forţelor de dreapta, care să propună listă comună de candidaţi la europarlamentare, că un astfel de demers trebuie făcut în jurul PDL.

"Poziţia noastră e clară şi am spus-o de fiecare dată: noi dorim coagularea forţelor de dreapta în jurul PDL. Fără nicio urmă de aroganţă, chiar şi domnul Ungureanu spunea despre noi că suntem membri ai PPE, suntem cel mai mare partid din România membru al PPE, avem o cotă de 16-18% din analizele noastre. Şi, desigur, atunci când discuţi de liste comune şi de candidaţi comuni, e bine să vezi care este aportul fiecărei structuri care doreşte o astfel de abordare. De asemenea, trebuie să şi învăţăm şi să vedem cum ne-am asumat în timp obligaţiile fiecare dintre părţi, chiar în timpul alegerilor generale de anul trecut", a declarat Vasile Blaga.

Întrebat dacă a fost invitat la negocierile propuse de Răzvan Mihai Ungureanu pentru coagularea forţelor de dreapta, Blaga a răspuns: "Nu. O să mă întâlnescu cu dânsul la grupul PDL din Senat".

De asemenea, Blaga a spus că, dacă PDL va fi invitat la aceste negocieri, va merge dar în condiţiile pe care democrat-liberalii le-au susţinut până acum, respectiv că doresc coagularea forţelor de dreapta în jurul PDL.

El a reafirmat faptul că PDL va avea un candidat propriu la prezidenţiale.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat, vineri, că, după discuţiile avute la Bruxelles cu conducerea PPE, în următoarele două săptămâni va iniţia discuţii pentru coagularea forţelor de dreapta, cu scopul prezentării unei liste comune la europarlamentare şi a unui candidat unic la prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ