RTV.net: Mariana Câmpeanu cere ministerelor lista angajaţilor cu handicap

| 01 aug, 2013

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la închiderea unei campanii de sensibilizare în scopul schimbării atitudinii sociale privind persoanele cu dizabiliăţi, că va cere tuturor ministerelor să facă public numărul persoanelor cu dizabilităţi angajate.

Ministrul Mariana Cânmpeanu a precizat că va cere ministerelor să raporteze numărul de persoane cu handicap angajate, întrucât instituţiile publice centrale trebuie să fie, în opinia sa, primele care încadrează oameni din această categorie, dând astfel un exemplu, informează RTV.net.

"După ce acest lucru se va întâmpla în cadrul ministerelor (angajarea persoanelor cu dizabilităţi - n.r.), atunci vom putea vorbi de exemple şi vom putea ieşi în faţa oamenilor să le spunem că trebuie să facem acest lucru. Dar, în primul rând, va trebui să facem noi", a mai spus ministrul Mariana Câmpeanu.

Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private cu cel puţin 50 de angajaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel putin patru la sută din numărul total de angajaţi.

Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private care nu angajează persoane cu handicap pot opta pentru plata lunară către bugetul de stat a unei sume reprezentând 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţara înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap sau pentru achiziţionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.

În Bucureşti sunt aproximativ 53.000 de persoane adulte cu handicap, dintre care doar 4.357 sunt active pe piaţa muncii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ