RTV.NET: Medicamentul "Fervex", retras de pe piaţă

| 05 iun, 2013

Producătorul medicamentului antigripal Fervex a dispus retragerea de pe piaţă a acestui produs, existând suspiciuni că ar conţine floră microbiană atipică, scrie RTV.NET.



Suspiciunile vizează medicamentul cu aromă de zmeură care însă nu este comercializat pe piaţa din România, însă preventiv a fost decisă retragerea şi celorlalte produse Fervex pentru verificări suplimentare în legătură cu existenţa unei microflore atipice.

"Există un mecanism de supraveghere a pieţei de produse medicamentoase care permite depistarea la vreme  a unor asemenea situaţii şi intervenţia corespunzăatoare. Produsul nu există pe piaţa din România  vor fi verificate şi celelalte produse", a declarat Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru pe probleme de sănătate.

Cepoi a precizat că de miercuri farmaciile nu vor mai putea să vândă Fervex, iar retragerea de pe piaţă şi verificările se vor face conform procedurilor fixate de Agenţia Naţională a Medicamentului.

"Nu a apărut niciun caz care să prezinte simptome clinice determinate de asemenea floră microbiană", a adăugat Vasile Cepoi.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ