RTV.net: Peste 5.000 de agricultori au fraudat statul român pentru a obţine subvenţii mai mari

| 02 iul, 2013

Mii de agricultori din România, persoane fizice sau juridice, au fraudat statul român şi au obţinut subvenţii necuvenite. Aceştia au minţit că deţineau mai multe animale sau pământuri decât aveau în realitate, ca să primească subvenţii mai mari. Acum, sunt obligaţi prin instanţă să restituie banii, informează RTV.net.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a cerut în instanţă în cazul a peste 8.300 de agricultori, persoane fizice şi juridice, restituirea unor subvenţii încasate în mod ilegal de aceştia.

Până acum, instanţele au hotărât în cazul a 5.000 de agricultori că aceştia au declarat în mod fals că deţineau mai multe animale şi terenuri decât în realitate pentru a obţine subvenţii mai mari.

Aceştia au fost obligaţi să plătească o parte dintre aceste subvenţii încasate în mod ilegal, o sumă de peste 14,65 milioane de lei, care reprezintă atât banii încasaţi ilegal cât şi penalităţile.

Există, însă, şi agricultori care spun că nu au primit subvenţiile pe care le meritau. Peste 770 de persoane au dat în judecată APIA pentru acest lucru.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ