UPDATE Ponta, despre audierea elevilor: Nu trăim în vremea comuniştilor să luam lumea de pe stradă

| 05 iul, 2013

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că cercetările procurorilor în cazurile de corupţie de la bacaluareat trebuie să se desfăşoare conform procedurilor legale astfel încât să nu se ajungă în situaţii similare celor de după referendumului din 2012, când "procurorii fugăreau oamenii prin sate să spună cum au votat".

UPDATE  Victor Ponta a spus că "nu trăim în vremea comuniştilor să luăm lumea de pe stradă", atunci când a fost întrebat ce părere are despre scandalul iscat între părinţii copiilor chemaţi la audieri şi forţele de ordine. Premierul a mai declarat că nu este de competenţa sa să se ocupe de acest caz, dar în schimb a zis că va vorbi cu ministrul Justiţiei, iar acesta la rândul său va lua legătura cu procurorul general.

Întrebat cum comentează scandalul de corupţie de la bacalaureat şi cercetările care au loc, Victor Ponta a răspuns: "Dacă există corupţie, e foarte bine ca acest lucru să fie combătut, iar profesorii care luau mită pentru subiecte trebuie să răspundă pentru faptele lor", potrivit RTV.net.

Pe de altă parte, Ponta a arătata anumite rezerve faţă de faptul că circa 100 de elevi au fost luaţi la audieri cu autobuzul. "Sper doar ca lucrurile acestea să se desfăşoare conform procedurilor. După ce am văzut anul trecut procurorii domnului Băsescu şi domnului Morar fugărind oamenii prin sate, acum văd că iau elevi cu autobuzul. Începe să arate ca o societate de dinainte de 1989", a apreciat premierul.

"N-aş vrea ca pe baza unei acţiuni legale şi normale să ajungem la scenele de pe vremea comunismului de anul trecut când procurorii domnului Morar fugăreau oamenii prin sate să spună cum au votat", a conchis Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ