Rușanu la comisia privind alegerile din 2009: La Oprea acasa nu ese influentau alegerile, se stabilea guvernarea vii

| 07 iun, 16:13

Dan Radu Rusanu a declarat miercuri, in fata comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca in seara zilei de 6 decembrie, sefii institutiilor prezenti la Gabriel Oprea acasa nu au influentat rezultatul alegerilor, ci stabileau guvernarea viitoare si sprijinirea Guvernului Boc II, transmite News.ro.

"In seara zilei de 6 decembrie, la generalul Oprea acasa nici nu s-au influentat, nici nu s-au fraudat alegerile. Acest lucru s-a intamplat  - influentarea alegerilor - pe tot cuprinsul zilei de 6 decembrie la sectiile de votare, prin acele liste suplimentare  - asa cum numeam la vremea respectiva turism electoral, prin votul din Diaspora si prin inversarea cifrelor din procesele-verbale", a sustinut Dan Radu Rusanu.

Fostul liberal a spus ca, de fapt, ceea ce s-a intamplat la intalnirea de acasa de la Gabriel Oprea a fost sa se stabileasca Guvernul.

"La generalul Oprea acasa se stabilea guvernarea viitoare. In primul rand, sprijinirea Guvernului Boc II, care fara grupul independentilor nu ar fi avut niciodata numarul suficient de voturi. In al doilea rand, inchiderea contestatiilor care ar fi fost incercate de PSD si PNL privind renumararea voturilor - nu cele aprobate de CCR, ci cele anulate, care in nicio forma nu puteau sa influenteze rezultatul votului, chiar daca toate ar fi fost in favoarea lui Geoana. Ci voturile de pe listele suplimentare, cateva sute de mii, probabil ca voturile din Diaspora, dar in special voturile din procesele electorale inversate. PDL, care avea si prefectii si toate ministerele, ministerul de Interne, a influentat rezultatul votului prin respingerea contestatiilor care se faceau de catre PSD si PNL vizand turismul electoral si voturile inversate", a mai spus Rusanu.
Dan Radu Rusanu a fost invitat la comisie intrucat a scris o carte despre alegerile din 2009.
Tag-uri: Rusanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ