Rudel Obreja, luat pe sus de DNA: ce va spune despre Udrea?

| 06 feb, 2014

Abia ce au cotit-o ca la Pitești în cazul anchetei privitoare și la liberalul Silaghi, în care Nelu Iordache ar fi turnat prea mult, amintind și conturile din Dubai în care ar fi plătit sume consistente, Elena Udrea are motive să transpire din nou cu privire sponsorizarea în cazul Gala Bute.

Parafrazând dictonul latin care spunea că toate drumurile duc la Roma, putem afirma că din ce în ce mai multe piste ale DNA duc și spre Elena Udrea. Abia ce au cotit-o ca la Pitești în cazul anchetei privitoare și la liberalul Silaghi, în care Nelu Iordache ar fi turnat prea mult, amintind și conturile din Dubai în care ar fi plătit sume consistente, Elena Udrea are motive să transpire din nou cu privire sponsorizarea în cazul Gala Bute. Deși efortul de mușamalizare a fost uriaș, colegii de la Jurnalul Național sesizând încă de anul trecut că Elena Udrea nu a fost nici măcar citată în acest dosar, deși miza a fost chiar sponsorizarea de 2 milioane de euro, oferită cu generozitate absolut dubioasă de ministerul condus de aceasta.

“Încearcă să găsească ceva. Sunt singurul vinovat din dosarul «Gala Bute». Eu am manipulat pe toată lumea, eu am făcut ca lucrurile să iasă prost în opinia lor. Din câte intuiesc, cred că dosarul va fi trimis în instanţă. Vom avea nişte acţiuni la forurile de specialitate împotriva celor care au dat acele acte presei”, a declara la finalul anului trecut Rudel Obreja, intuind pesemne că urmează să fie scos unic țap ispășitor. Premoniția acestuia a fost corectă, cel puțin până acum, căci în acest caz DNA a pierdut-o pe drum pe Elena Udrea. Dar, știți cum se spune, fiecare păsărică pe limba și metodele ei piere și din acest punct de vedere este posibil ca unii să realizeze că n-a fost o idee tocmai inspirată să-l bage atât de tare în rahat pe Obreja... Nu de alta dar pe Rudel Obreja are problemele sale, destul de mari, fiind săltat din nou de DNA, de data asta cu acuzații de luare de mită în valoare de 1.000.000 de euro. Strâns cu ușa de anchetatori în acest ultim caz, în care denunțătorul se spune că ar fi chiar controversatul Sorin Ovidiu Vântu, Obreja ar putea prea bine să ajungă la concluzia că cine nu mai are nimic de pierdut ar putea avea destule de câștigat. Este foarte probabil ca Obreja să-și negocieze de data aceasta cazul cu disperare, oferind ca monedă de schimb detalii care ar putea duce la acuzarea Elenei Udrea.

Cazul Bute riscă astfel să iasă din nou la suprafață, spre disperarea proaspetei ”antrenoare” a PMP și spre satisfacția cunoscutului ziarist sportiv Cătălin Tolontan, care ajunsese să se întrebe anul trecut, cu retorică disperare, dacă DNA o protejează pe fostul ministru al MDRT într-un caz evident de ”bani pentru partid”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 2014
cantautor
Basescu a pus calus Justitiei si botnita DNA
Multă vreme, DNA a lăsat presei și anchetatorilor europeni iniţiativa în acest caz.

A fost nevoie să apară, în 2012, raportul dur al DLAF, reprezentanţa departamentului antifraudă european, pentru ca DNA să urnească din nou cercetările în Gala Bute. În raport, DLAF a trimis recomandări penale către DNA!

“Din păcate pentru România, Gala Bute nu era prima ocazie cînd europenii au sesizat că avem tendinţa de a mușamaliza cazurile de corupţie a fondurilor europene”, explică o sursă

“Ancheta DNA a stagnat multă vreme”
În 2011, OLAF a avertizat România că anumite instituţii ale sale, printre care nominalizează DNA,“par să lucreze într-o manieră coordonată pentru a contracara investigaţiile OLAF”. Citatul șocant provine dintr-o scrisoare oficială trimisă României de către OLAF și a fost dezvăluit de jurnalista Oana Stancu.

Chiar și după ce dosarul Bute a fost retrezit formal la viaţă, sursele ziarului susţin că “ancheta DNA a stagnat multă vreme”. De ce? Pentru că, din informaţiile solide ale Gazetei, Gala Bute are toate datele unei serii de operaţiuni din sport despre care am scris acum două zile: “Bani pentru Partid”! (Alianța pentru o Românie Curată)
06 feb, 2014
Andrei Pop
felicitari pentru articol,Elena...
al tau coleg,Andrei..
06 feb, 2014
cantautor
pai sa asteptam,sa vedem daca se descopera ceva...
dupa aceea sa discutam despre prezumtia de nevinovatie....
sa vedem daca va fi inculpata intr-un proces
sa vedem o sentinta...
si atunci sa vedem cum si daca piere "pasarica" pe limba ei..
pana atunci ,"ciocul" ,o idee mai mic...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ