Rusia doreşte un nou pact împotriva războiului cu arme chimice condus de Statul Islamic

| 01 mar, 22:30

Rusia a avertizat marţi în legătură cu ameninţarea în creştere reprezentată de organizaţia Statul Islamic şi alte grupări care folosesc arme chimice în Orientul Mijlociu şi a făcut apel la negocieri globale în legătură cu un nou pact pentru a combate ceea ce el a numit 'o realitate gravă a vremurilor noastre', relatează Reuters.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a făcut acest apel într-un discurs rostit la Conferinţa ONU pentru Dezarmare de la Geneva.

'În zilele noastre, acest pericol devine extrem de urgent în lumina noilor fapte dezvăluite a utilizării repetate nu numai de produse chimice industriale toxice, ci de asemenea de agenţi chimici de război de către Stat Islamic şi alte grupuri teroriste în Siria şi Irak", a spus el. 

'Există un risc tot mai mare de fapte similare comise pe teritoriul Libiei şi Yemenului', a mai spus el. 

Militanţii Statului Islamic sunt consideraţi responsabili pentru atacurile cu gaz muştar de anul trecut din Siria şi Irak, a afirmat luna trecută SUA. 

Un raport confidenţial al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a concluzionat că cel puţin două persoane au fost expuse la gaz muştar la Marea, la nord de Alep, în luna august a anului trecut.

'Nu există nicio îndoială că terorismul chimic este în creştere nu numai ca o ameninţare abstractă, ci ca o realitate gravă a zilelor noastre care poate şi trebuie abordată", a mai spus şeful diplomaţiei ruse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ