Ruxandra Sireteanu, o mare actriţă a teatrului românesc, a murit

| 18 feb, 2014

Actriţa Ruxandra Sireteanu, celebră, printre altele, pentru rolurile din filmele "Divorţ...din dragoste" sau "Păcală se întoarce", a murit, astăzi, la vârsta de 70 de ani.

Informaţia a fost confirmată pentru Libertatea.ro de reprezentanţii Teatrului Nottara, unde Ruxandra Sireteanu îşi desfăşura activitatea artistică în ultima perioadă.

Ruxandra Sireteanu a debutat la varsta de 9 ani pe scena Teatrului National din Bucuresti, cu rolul Maia din „Platon Krecet”, in regia lui Alexandru Finti.

A sustinut multe recitaluri de poezie atat in Romania cat si in Suedia (Malmö si Göteborg) si Grecia (Atena si Salonic).

In anul 1968 a primit o bursa de doua luni la Paris, la „Maison des jeunes”, condusa de Jean-Louis Barrault si Tania Balachova.

In perioada 1992–1995 a fost profesoara la Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion din Bucuresti.

Din 1996 face dublaje la filmele de desene animate, Studiourile „AGER FILM”. Intre 1998–1999, dublaj la serialul de televiziune „Suflet de femeie.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ