Ryanair a inaugurat zborul Otopeni-Londra. Preţuri promoţionale de 29 euro

| 02 apr, 2014

Ryanair a lansat, marţi, două noi rute din Bucureşti spre Londra şi Dublin, care vor transporta anual până la 150.000 de pasageri şi vor susţine 150 de locuri de muncă, potrivit şefului Departamentului comercial al companiei, Kate Sherry, citată de Agerpres.

"Suntem aici să celebrăm două noi rute ale Ryanair, de la Bucureşti la Londra (1 aprilie — n.r.) şi Dublin, din 2 aprilie, adică 150.000 de noi pasageri Ryanair către Bucureşti. Traficul companiei este estimat la 81,5 milioane de pasageri în 2014. Operăm 1.600 de rute în 30 de ţări. Avem 65 de baze în peste 180 de aeroporturi. Suntem linia aeriană cea mai mare şi mai ieftină din Europa, suntem numărul 1 la serviciile pentru pasageri. Cel mai aproape competitor este easyJet, care transportă anual în jur de 64 milioane de pasageri. Media preţurilor la Ryanair este de 48 de euro pentru charter, cele mai apropiate fiind preţurile easyJet, dar la o distanţă destul de mare", a declarat, marţi, Kate Sherry, într-o conferinţă de presă, pe Aeroportul Otopeni.

Zborul inaugural către Londra Stansted a avut loc marţi, cu 182 de pasageri la bordul avionului, iar cel spre Dublin este programat pentru miercuri, 2 aprilie.

Cursele spre Londra vor fi operate zilnic, în timp ce spre Dublin sunt programate patru zboruri pe săptămână — luni, miercuri, vineri şi duminică.

Ryanair a marcat lansarea noilor rute prin preţuri speciale de 28,99 euro/zbor, care includ taxele şi alte costuri pentru călătoriile efectuate în lunile mai şi iunie. Acest preţ este valabil pentru rezervările care se fac până joi, 3 aprilie, ora 00,00.

În luna aprilie 2013, Ryanair a lansat cursele pe şi de pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş. Reprezentanţii Ryanair au precizat, la momentul respectiv, că operatorul aerian va acoperi de la Târgu Mureş două destinaţii europene, respectiv Bruxelles (Aeroportul Charleroi) şi Pisa (Italia, Aeroportul Galileo Galilei) cu patru zboruri pe săptămână, estimând că va transporta peste 30.000 de pasageri anual.

Transportatorul aerian Ryanair este irlandez, are sediul principal în Dublin şi este lider al companiilor aeriene de tip low-cost din Europa. Operează pe 1.600 de rute low-cost în 30 de ţări, către 186 de destinaţii. Ryanair operează peste 1.600 de zboruri zilnic, mai mult de 500.000 anual, utilizând o flotă de peste 300 de aeronave noi Boeing 737 — 800.

Compania a anunţat recent că a comandat încă 175 de noi aeronave Boeing, care vor fi livrate în perioada 2014 — 2018.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ