FOTO Fotografie istorică pentru București, realizată astăzi pe Calea Victoriei

| 26 apr, 2014

Sâmbătă, 26 aprilie, 60 de șoferi au dat mâna cu 60 de bicicliști și cu 60 de călători cu transportul în comun, pentru a evidenția spațiul pe care îl ocupă în trafic fiecare dintre cele trei mijloace de transport.

Conceptul a fost demonstrat prin recrearea, pe Calea Victoriei din București, a celebrei fotografii „Space taken by 60 people”, realizată pentru prima dată în Germania în 2001 și refăcută, de atunci, în diferite colțuri ale lumii.

Evenimentul s-a derulat în cadrul campaniei Tu ești traficul, menită să evidențieze necesitatea utilizării eficiente a spaţiului public în mediul urban.

Proiectul este realizat de Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanică, OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România), și ActiveWatch, ca parte a proiectului Drumuri Verzi București (DVB).

Fotografia – realizată de fotograful Cristian Vasile (București Optimist) rezumă, în 3 cadre, spațiul ocupat, pe aceeași stradă, de 60 de persoane care folosesc 3 mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul în comun și bicicleta.

Mai multe, pe b365.ro.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ