Când încep înscrierile la grădiniţe în Bucureşti şi care sunt cele mai căutate

| 23 apr, 2014

Cu toate că înscrierea la grădiniţă trebuia să înceapă la 23 aprilie, la Bucureşti înscrierea a fost amânată cu aproape o săptămână. Părinţii îşi vor putea înscrie copiii la una dintre grădiniţele din Capitală începând cu 30 aprilie. Inspectorii au decis amânarea înscrierii pentru că în acest an totul se va face electronic.

Părinţii vor completa o cerere tip ce va fi introdusă în programul electronic de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Avem o aplicaţie electronică care ne va ajuta să nu mai avem înscrieri multiple. În plus avem o procedură pe care o vom pune în aplicare. Părinţii pot face trei opţiuni pentru grădiniţă, în funcţie de preferinţă, iar acestea se vor introduce în sistem. Înainte mergeau în 5-6 locuri şi de aceea aveam copii înscrişi şi la 10 grădiniţe”, a spus Danile Mălăelea, inspector general adjunct la Bucureşti.

Inspectorii spun că sunt locuri pentru toată lumea. „În total sunt 1.568 de grupe de grădiniţă, iar cu 25 de copii în grupă avem 39.200 de locuri. Dar vor fi grădiniţe unde vor fi mai mulţi copii în grupă. Aşa vin de anul trecut”, a mai spus Mălăelea.

În fiecare sector al Capitalei există cel puţin o grădiniţă unde efectivul dintr-o grupă depăşeste 30 de copii. Chiar dacă vârsta pentru frecventarea grădiniţei este de 3 ani, în Capitală sunt 5.000 de copii cu vârsta sub 3 ani care frecventează grădiniţa.

Instituţiile de învăţământ preşcolar au patru criterii pentru înscrierea copiilor: apropierea de domiciliu, copiii orfani, alţi fraţi în grădiniţă, copil cu grad de handicap.

Un top realizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti arată că în fiecare sector sunt câteva grădiniţe foarte căutate de către părinţi, motiv pentru care numărul de copii dintr-o depăşeste limita legală de 25.

 

SECTORUL 1

Grădiniţa Nr. 252/ 26 de copii într-o grupă

Colegiul Goethe/29 de copii într-o grupă

 

SECTORUL 2

Grădiniţa „Luminiţa” /28 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr. 135/28 de copii într-o grupă

Grădiniţa „Clopoţel”/30 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr. 233 /29 de copii într-o grupă

 

SECTORUL 3

Grădiniţa „La Brânduşa”/32 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr.71/32 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr. 196 /31 de copii într-o grupă

Grădiniţa „Peştişorul de Aur”/ 32 de copii într-o grupă

 

SECTORUL 4

Grădiniţa „Dumbrva Minunată”/28 de copii într-o grupă

Grădiniţa Pisicile Aristocrate/28 de copii într-o grupă

Grădiniţa Stopi de Rouă/ 31 de copii într-o grupă

Grădiniţa Piticot/ 31 de copii într-o grupă

 

SECTORUL 5

Grădiniţa Nr 35/27 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr 54/27 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr.178/31 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr. 269/31 de copii într-o grupă

 

SECTORUL 6

Grădiniţa „Fulg de Nea”/29 de copii într-o grupă

Grădiniţa „Dumbrava Minunată”/28 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr 208/28 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr. 218/28 de copii într-o grupă

Grădiniţa Nr. 278/ 20 de copii într-o grupă

Prima etapă de înscriere se va încheia pe 30 aprilie. Copiii care nu vor prinde loc la grădiniţa preferată vor fi înscrişi în cea de-a doua etapă: 9 iunie- 4 iulie. Cea de-a treia etapă va avea loc între 14 iulie -1 august.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ