Cea mai mare sală de sport cu acces gratuit din Capitală, inaugurată în Orăşelul Copiilor

| 23 mai, 2014

Cea mai mare sală de sport cu acces gratuit din Capitală a fost inaugurată vineri în Orăşelul Copiilor şi este destinată activităţilor sportiv-educative pentru copii cu vârste de până la 18 ani.

'Sala de sport a fost realizată din fonduri de la bugetul local. Cu această inaugurare se închide întregul proiect 'Orăşelul Copiilor', deci săptămâna viitoare vom face recepţia finală la întreg orăşelul. Tot proiectul se întinde pe 34 de hectare şi a costat 5 milioane de euro. Sunt realizări cu banii contribuabililor din sectorul 4, dar tot Bucureştiul are acces liber la sala de jocuri de iarnă şi la sala multifuncţională de sport din cadrul Orăşelului Copiilor', a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

La rândul său, premierul Victor Ponta s-a arătat mulţumit că încheie campania pentru europarlamentare cu inaugurarea sălii de sport.

'Nu pot decât să mă duc la toţi primarii să le arăt ce a făcut Piedone aici, să avem cât mai multe săli şi cât mai mulţi copii care fac sport, să ajungă toţi la fel de buni ca Gabriela Szabo, Ilie Năstase şi Leonard Doroftei', a afirmat premierul.

Întrebat de presă referitor la o iniţiativă de a boicota alegerile de duminică, Ponta a răspuns că oamenii care sunt interesaţi vor veni la vot.

Având o suprafaţă de 1.000 mp, clădirea are un regim de înălţime de P+1 şi este destinată activităţilor sportiv-educative pentru copiii cu vârste de până la 18 ani. Accesul este gratuit, programările pentru diferitele activităţi sportive putând fi făcute în prealabil la recepţia sălii de sport.

Cu o amprentă la sol de 500 m parterul a fost amenajat cu terenuri pentru practicarea unor sporturi precum handbal, baschet, minifotbal şi volei.

Etajul clădirii găzduieşte o zonă pentru fitness dotată cu trei benzi de alergare, două biciclete, o bicicletă eliptică şi un stepper. În cea de-a doua zonă au fost amplasate două echipamente multifuncţionale de forţă, iar într-o alta opt mese de ping pong, fiind totodată amenajat şi un spaţiu de gimnastică dotat cu şapte spaliere, un cal cu trambulină şi saltele.

De asemenea, sala este dotată cu patru vestiare, tot atâtea băi cu duş, supraveghere video, precum şi sistem wireless de acces la internet.

Edificată în mai puţin de o jumătate de an construcţia reprezintă cel de-al doilea obiectiv de investiţii realizat în cadrul proiectului de ansamblu privind reamenajarea Orăşelului Copiilor demarat de autoritatea locală încă din 2011, după ce această zonă a sectorului a trecut din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în cea a Consiliului Local sector 4.

Sala de sport multifuncţională este situată pe una dintre aleile ce mărginesc accesul principal în parc, în vecinătatea locului de joacă acoperit inaugurat în decembrie 2013.

Locaţia dedicată practicării mişcării şi sportului reprezintă cadoul-surpriză al edilului sectorului 4 oferit tuturor copiilor în preajma celebrării în plan internaţional a zilei lor.

La eveniment au participat europarlamentarul Daciana Sârbu, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, liderul PC, Daniel Constantin, ministrul Tineretului, Gabriela Szabo, şi fostul jucător profesionist de tenis Ilie Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ