Este pentru PRIMA DATĂ când doctorii spun ASTA: Cine suferă de aceste AFECŢIUNI va ajunge la DEMENŢĂ

| 24 sep, 17:23

Depresia și diabetul de tip 2 (DT2) constituie fiecare factori de risc de demență, însă, în cazul în care se combină, amenințarea este mult mai puternică decât o simplă "sumă", informează joi passionsante.be, pe baza rezultatelor unui studiu americano-danez publicat în JAMA Psychiatry.

"Niciun studiu nu încercase să afle dacă riscul de demență la pacienții care suferă în același timp de diabet și depresie este mai mare decât suma riscurilor legate de cele două afecțiuni luate separat", a afirmat doctorul Alain Cohen, citat de Journal International de Medecine.

Se știa deja că depresia afectează un mare număr de persoane diabetice, iar actualul studiul evidențiază, o dată în plus, necesitatea tratării energice a celor două boli și a respectării stricte a tratamentului de către pacienți.

Cercetarea, care a vizat circa 2,5 milioane de persoane de peste 50 de ani, a confirmat mai întâi că diabetul și depresia, luate separat, fac să crească riscul de apariție și dezvoltare a unei forme de demență. Însă elementul de noutate, adaugă Cohen, este că "acest studiu precizează efectul accentuat de cei doi factori de risc asociați, mai puternic decât o simplă sumă". Acest super-risc a fost observat mai ales în cazul în care o persoană sub 65 de ani suferă de ambele boli.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ