S-a ales noul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic

| 10 sep, 2013

Germanul Thomas Bach este cel de-al 9-lea preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în urma votului de marţi, de la Buenos Aires, el urmând să-l înlocuiască pe belgianul Jacques Rogge, cel ce ocupa această funcţie de 12 ani.

La alegeri au participat 6 candidaţi, germanul Thomas Bach, ucraineanul Serghei Bubka, portoricanul Richard Carrion, elveţianul Denis Oswald, singaporezul Ser Miang Ng şi taiwanezul Ching-Kuo Wu.

Pentru desemnarea noului preşedinte, membrii Comitetului internaţional olimpic, între care, de marţi, se află şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a fost nevoie de mai multe tururi de scrutin, fiecare dintre candidaţi având datele biografice şi argumentele sale.

Thomas Bach este de profesie avocat. El a obţinut medalia de aur cu echipa de floretă la Jocurile Olimpice de la Montreal. Este memebru al CIO DIN 1991.

De-a lungul anilor a deţinut mai multe funcţii în CIO: membru al Comitetului executiv 1996-2004; vicepreşedinte 2000-2004, vicepreşedinte din 2006, preşedinte al comisiei de evaluare pentru JO de iarnă din 2002 şi JO de vară din 2004, preşedinte al comisiei juridice şi al comisiei pentru sport şi drept, preşedinte al comisiei disciplinare antidoping, negociator pentru drepturile de televiziune din Europa.

Thomas Bach este  preşedinte al Comitetului olimpic şi sportiv german din 2006.

Argumente favorabile: a fost un sportiv olimpic de mare performanţă, şef al comitetului naţional, cu funcţii înalte ca membru CIO, experienţă deosebită la nivel înalt; relativ tânăr; vorbitor fluent de franceză şi engleză; vine din Europa, cel mai puternic bloc regional al CIO; are sprijinul-cheie al şeicului kuweitian Shmad Al-Fahad Al-Sabah, preşedintele influent al Asociaţiei Comitetelor olimpice naţionale.

Profesiune de credinţă: 'Preşedintele CIO este un dirijor pentru această orchestră. Voi face tot ce pot mai bine să dirijez CIO pe calea sa spre participare, dialog, consens şi motivaţie'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ