S-a demonstrat. Ce se întâmplă cu tenul tău dacă fumezi

| 27 noi, 2013

Fumatul a fost intotdeauna considerat unul dintre factorii care au dus la imbatranirea accelerata a pielii si a tenului. Cu toate acestea , nu a existat un studiu concludent pe aceasta tema pana de curand. Cercetatorii au gasit o metoda de cercetare mai putin obisnuita pentru a demonstra ca intr-adevar fumatul declanseaza imbatranirea accelerata si prematura a pielii si a tenului.

Acestia au cautat gemeni identici la festivalul anual in Twinsburg , Ohio (statul cu cele mai multe perechi de gemeni din lume).

Cercetatorii au adunat un total de 79 de perechi de gemeni, cu diferite istorii ale fumatului . Ei au gasit fotografii ale perechilor de gemeni identici, iar rezultatele sunt uimitoare. Ele sunt dovada ca fumatul accelereaza mult procesul de imbatranire si are efecte profunde in special, asupra tenului.

Fotografiile au aratat ca gemenii fumatori aveau riduri mai pronuntate, o lipsa de " stralucire " a pielii, cearcane pronuntate si, in general, mai multe semne de degenerare a pielii. Nefumatori din perechile de gemeni, aratau in mod vizibil mai tanari decat omologii lor.

Pielea este dezhidratata din cauza fumatului

Un studiu realizat in 1992 a concluzionat ca fumatorii experimenteaza o scadere a hidratarii naturala a pielii. Au ajuns la aceasta concluzie in momentul in care au facut teste pentru lipozomi, care sunt grasimi naturale care mentin nivelul de hidratare a pielii. Fumatorii au avut un nivel foarte scazut al lipozomilor, spre deosebire de nefumatori.
Pastrarea unei pieli hidratate devine tot mai importanta pe masura ce imbatranim, deoarece ajuta la prevenirea formarii ridurilor. De asemenea, pielea se pastreaza tonifiata si ferma, astfel putem combate, cel putin pentru o perioada, efectul gravitatiei asupra tenului nostru.

Fumatul afecteaza circulatia, care este vitala pentru sanatatea pielii

Circulatia este considerabil redusa pentru cei care fumeaza de obicei. Acest lucru se datoreaza faptului ca sangele nu circula cum ar trebui si astfel tenul nu beneficiaza de substantele nutritive pentru a ramane neted, suplu si stralucitor.

De ce fumatul impiedicata circulatia? Nicotina provoaca o reactie in lant care elibereaza placi de grasime in sange, unde se pot lipi de peretii vaselor de sange care au fost deja afectate de monoxidul de carbon toxic eliberat de fumul de tigara. Acest lucru incetineste circulatia, ceea ce este daunator nu numai pentru sanatatea pielii, ci si pentru creier, inima si sanatatea sistemului circulator.

Fumatul reduce nivelul de oxigen din sange

Monoxidul de carbon, acest compus toxic, reduce cantitatea de oxigen din sange. Acest lucru este evidentiat la fumatori prin paloarea tenului in cazul fumatorilor. Lipsa sangelui oxigenat, combinat cu o circulatie proasta este „reteta” pentru o culoare nesanatoasa a pielii. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca orice traumatism la nivelul pielii nu se va vindeca la fel de repede ca in cazul unui nefumator.

Pielea are nevoie de circulatie sangvina constanta pentru a se " hrani " cu nutrientii de care are nevoie pentru a se vindeca si regenera . Atunci cand sangele nu este oxigenat si pielea nu beneficiaza de toti nutrientii, procesul de imbatranire este ireversibil si accelerat.

In plus fata de efectele negative pe care fumatul le are asupra pielii, de asemenea, te face sa arati mai in varsta in multe alte moduri. Se decoloreaza dintii, si se poate decolora chiar si albului ochilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2013
Ion
Articole interesante.
Felicitari, aveti articole foarte interesante!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ