S-a descoperit ce aliment reduce riscul de cancer la sân

| 02 oct, 2013

Tinerele care consumă regulat unt de arahide, nuci sau alune ar fi mai puţin expuse riscului de boli benigne ale sânului la vârsta adultă, arată un studiu realizat de cercetători americani şi publicat în Breast Cancer Research and Treatment, citat de Agerpres.

Studiul echipelor conduse de Graham Colditz şi Catherine Berley a arătat că fetele care aveau între 9 şi 15 ani în 1996 şi care mâncau unt de arahide sau nuci de două ori pe săptămână prezentau un risc cu 39% mai mic să dezvolte boli benigne ale sânului faţă de cele care nu mâncaseră niciodată. Aceste boli, deşi necanceroase, cresc riscul dezvoltării unui cancer la sân mai târziu.

În studiu se arată că fasolea, lintea, boabele de soia şi porumb pot avea un rol pozitiv, nedemonstrat însă deoarece alimentele respective au fost prea puţin consumate de participantele la cercetare.

Observaţiile s-au făcut pe baza bilanţului de sănătate a 9.039 tinere americane care au participat la studiul Growing Up Today între 1996 şi 2001 şi care au anunţat apoi dacă le-au fost diagnosticate boli benigne ale sânului între 2005 şi 2010.

Şi alte studii stabiliseră legătura dintre consumul de unt de arahide şi grăsimi vegetale şi un risc scăzut de boli benigne la sân, însă cel al cercetătorilor americani este primul care se bazează pe date din adolescenţă şi nu pe răspunsuri oferite mai târziu despre obiceiuri alimentare din trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ