S-a dovedit: iată care este ritmul ideal de lucru

| 18 sep, 2014

Ecuaţia magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru şi 17 minute de pauză - a constatat o firmă letonă, conform lefigaro.fr.

După câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numeşte a lucra inteligent. Metoda a fost dovedită concret la Draugiem Group, firmă letonă care a elaborat un studiu publicat pe site-ul publicaţiei lunare Fast Company. Cu ajutorul DeskTime, soft comercializat de firmă, s-a urmărit ce făceau salariaţii la calculator în aplicaţii considerate 'productive', 'neproductive' sau 'neutre'. Rezultatul a fost că 10% dintre salariaţii cei mai eficienţi luau pauze regulat, iar la campionii productivităţii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba însă de o adevărată pauză şi o adevărată odihnă, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau într-o conversaţie cu colegul despre necazurile de la serviciu. Salariaţii de la Drauguiem Group se relaxează în cel mai bun sens al cuvântului: se plimbă, citesc sau vorbesc, dar nu despre activitatea lor profesională.

Nu se ştie dacă regula de 52 + 17 minute este cea mai bună (nu la toate locurile de muncă se poate aplica), dar oricum sunt necesare pauze regulate pe parcursul zilei, fie şi numai pentru că oamenii nu sunt la fel de concentraţi pe tot parcursul zilei. În iunie 2013, un studiu britanic realizat de cercetători de la London Offices şi publicat de site-ul Daily Mail arăta că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prânz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ