S-a găsit soluţia pentru evitarea votului multiplu. Anunţul premierului

| 08 feb, 18:20

În ședința de la Palatul Parlamentului, premierul Dacian Cioloș a discutat despre schimbările care vor urma să apară în sistemul electoral dar și despre implementarea unui sistem electronic care va înregistra și prin care se va încerca evitarea votului multiplu.

"Avem nevoie de un punct de plecare în care fiecare instituție să își asume, din punct de vedere democratic, rolul pe care îl au în acest sistem. Dar cred că o discuție pe proiectele de lege pe votul în două tururi care sunt în Parlament, nu ar face decât bine democrației din România. Legat de votul multiplu aici vreau să spun că  pregătim punerea în aplicare a unui sistem informatic care va lucra în timp real, care va avea terminale în secțiile de votare și unde va înregistra fiecare votant cu cartea lui de identitate pentru a evita  votul multiplu", a transmis premierul.

Dacian Cioloș a vorbit și despre demiterea secretarilor de stat din cauza faptului că miniștrii își doreau alți colaboratori, dar și despre 

"Legat de organizarea alegerilor cu oamenii fostului guvern, în cea mai mare parte, secretarii de stat au fost schimbati, nu pentru că aparțineau unui partid sau altul, ci pentru ca asta a fost întelegerea cu miniștrii, de a-și alege colaboratorii. Chiar și celor care au ramas, le-am cerut, să nu facă politică de partid daca vor să ramana secretari de stat. Daca vor sa faca politica de partid, ii voi invita sa fac ain partide si nu in guvern. 

Prefectii se află în evaluare. O parte dintre ei vor fi schimbati datorită lipsei de performanță. Acei prefecții sau sub prefecții care doresc sa participe la alegeri, ii invit sa-si părăsească posturile actuale.

Funcționarii publici se supun altor legi, mult mai stricte. Demn ar fi că, dacă vor să facă politică de partid, să se prezinte la alegeri, să se retragă pentru a nu interfera cu activitatea administrativă și a responsabilităților pe care le au. Tocmai de aceea consider că este nevoie de o reformare a sistemului administrativ din Romania si vom veni cu propuneri de acest sens in cateva luni de zile, tocmai pentru o asanare a sistemului administrativ si a evita conflictele dintre funcțiile publice și activitatile politice", a declarat premierul României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ