S-a redus distanţa dintre ţările bogate şi cele sărace, în sănătate

| 15 mai, 2013

Distanţa dintre cele mai bogate şi cele mai sărace ţări în domeniul sănătăţii s-a redus în mod considerabil în ultimii ani, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Cu toate acestea, progresele în vederea atingerii Obiectivelor Mileniului pentru Dezvoltare (OMD) sunt considerate în continuare prea lente", a spus directorul departamentului pentru date sanitare din cadrul OMS, Ties Boerma, la publicarea unui raport anual al organizaţiei privind statistici sanitare în lume.

OMD reprezintă un ansamblu de opt obiective, convenite în anul 2000, pe plan mondial, cu scopul de a diminua cu jumătate nivelul sărăciei până în 2015, prin combaterea foametei, bolii, analfabetismului, degradării mediului şi discriminării femeilor.

"Declaraţia Mileniului din 2000 viza reducerea distanţei dintre cele mai bogate şi cele mai sărace ţări", a declarat Boerma într-o conferinţă de presă, adăugând că "Sectorul sănătăţii a arătat că pot fi realizate progrese majore, cu ajutorul unor investiţii importante".

Astfel,  în cele mai sărace ţări din lume, mortalitatea infantilă a putut să fie redusă cu 39% începând din 1990. Totuşi, aceste progrese nu vor fi suficiente pentru atingerea obliectivului global care constă în reducerea cu două-treimi, până în 2015, a ratei mortalităţii cu cel puţin cinci ani comparativ cu nivelul din 1990.

În ceea ce priveşte sănătatea, "lumea rămâne foarte inechitabilă", afirmă Boerma. Astfel, conform OMS, 95% dintre decesele provocate de paludism se produc doar în 14 ţări.

Tag-uri: boerma, oms, sanatate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ