S-A SCUMPIT de 55 de ori DARAPRIM, medicament vital pentru bolnavii de SIDA şi CANCER

| 22 sep, 17:02

Medicamentul Daraprim, vital pentru bolnavii de SIDA şi cancer, s-a scumpit de 55 de ori, prețul unei pastile ajungând la 750 de dolari, de la 13,5 dolari cum fusese comercializat anterior.

Decizia companiei americane a venit la o lună după ce a preluat patentul și a stârnit nemulțumire în rândul comunității medicale internaționale, iar Martin Shkreli, fondatorul Turing Pharmaceuticals, a devenit cel mai detestat om din industrie.

Compania Turing Pharmaceuticals a obținut dreptul de a produce medicamentul în luna august a acestui an. Deși prețul de producție a unei pastile este un dolar, medicamentul a ajuns să se vândă cu 13,5 dolari, ca apoi prețul acestuia să fie 750 de dolari, acesta fiind prețul corect, după cum spune Martin Shkreli.

Decizia companiei a produs nemulțumirea medicilor din SUA, care au semnat o scrisoare prin care cer revenirea la prețul inițial. Și Hillary Clinton a transmis că această situație este "strigătoare la cer".

"Noul cost este nu se justifică,  pune viaţa bolnavilor în pericol, iar creşterea este nesustenabilă pentru sistemul public de sănătate", se arată în scrisoare, potrivit Mediafax, citat de RealitateaTV.

Pe de altă parte, fondatorul Turing Pharmaceuticals a declarat că nu are de gând să modifice prețul și a motivat creșterea sa prin nevoia de investiții.

"Nu este vorba despre o companie lacomă care încearcă să jefuiască pacienţii. Este pur şi simplu o decizie care ne menţine în afaceri", a spus Martin Shkreli.

Martin Shkreli a mai fost implicat într-un scandal asemănător, fiind forțat să se retragă de la conducerea unei companii care cumpăra patentul pentru medicamente ieftine, după care le creștea prețul semnificativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ