S-a suit scroafa-n copac! Ignatul Elenei Udrea – despre icnetul disperat al (ne)băgării în seamă

| 24 dec, 2013

Noi, românii, nu am dus niciodată lipsă de imaginaţie atunci când am fost obligaţi să îi oferim un rol central într-o povestioară celui mai bun prieten al omului, aflat deseori chiar în farfuria din faţa noastră: porcul.

Când o zbura porcul” echivalează cu irealizabilul, iar „s-a suit scroafa-n copac” este, privind la gesturile disperate ale Elenei Udrea, mama tuturor caracterizărilor dacă este să analizăm Ignatul à la manualul prăfuit de propagandă PDL.

Pentru cei care nu o urmăresc îndeaproape pe Udrea, povestea scurtă este aşa: madam Nuţi s-a pozat la o tăiere de porc, fosta doamnă Cocoş demonstrând încă o dată că nimic nu este prea (pre)jos sau, după caz, prea sus în lista dumneaei de activităţi. Deviza este: „orice pentru imagine, orice pentru un like pe Facebook”. Trebuia să vină, la un moment dat, şi acest sacrificiu ritualic, tăierea porcului înaintea unui an electoral foarte complicat pentru Udrea şi toţi ai ei. Pentru că, o ştim cu toţii, în 2014 „there will be blood”.

Staţi liniştiţi, execuţia nu a prins-o pe doamna Udrea în ţinutele vaporoase cu care ne-a obişnuit în ultima perioadă. Madama a lăsat Vouittoanele deoparte şi a adoptat o ţinută vestimentară sobră, condimentată cu o atitudine pios-pleşcoiană de om învăţat cu şoricii tari ai opoziţiei. Şi-atât. Cam până la acest nivel a reuşit doamna Udrea să mă impresioneze. Umanizarea forţată a fostei ministre este, lăsând în urmă tot acest amalgam de opulenţă presărată cu şorici din fruntea porcului, o mostră total greţoasă de cabotinism politic.

Gesturile doamnei Udrea sunt prea de porc. Românul cu memorie, cel care priveşte şi în retrospectivă, nu doar înainte, ca boul, îşi aminteşte de tocurile de peste 10 cm pe care doamna Udrea le avea de obicei la purtător. Tocuri care se puteau dovedi o adevărată katană pentru jugulara oricărui porc (cetăţean sau animal, la vremea respectivă doamnei Nuţi puţin îi păsa de vreunul) din România.

Suitul scroafei în copac nu este o jignire menită să caracterizeze gesturile disperate ale Elenei Udrea. Expresia surprinde, în unele cazuri, degradarea umană de care unii concetăţeni de-ai noştri sunt capabili în momentul în care viaţa îi pune în faţa unei schimbări bruşte. În alte cazuri, de pildă în Delta Dunării atât de dragă doamnei Udrea, porcii chiar sunt surprinşi căţărându-se în copaci din motive naturale. Pentru a-şi salva şoriciul din faţa unor inundaţii, scroafa se mai urcă prin copac. Rămâne ca doamna Udrea să decidă dânsa, pentru ea, în care dintre scenarii se regăseşte.

Oricum, cu astfel de acţiuni de Ignat, ţesute de andrelele propagandei pedelist-băsiste, un lucru este cert: doamna Udrea va mai conta în politica mare din România când or zbura porcii! Dovadă stă toată disperarea din activitatea ei de zi cu zi.

Tag-uri: elena udrea, ignat, pdl, porc
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

35 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 2014
gica
degradarea jurnalistica
Am citi acest articol si fara sa doresc am facut in mintea mea o comparatie cu un articol scris de Vlad Mixich despre ce se intampla acum in Kiev. Stimata doamna, desi aveti o varsta, este cu adevarat degradanta exprimarea jurnalistica de care dati dovada. Sper sincer ca sunteti bine platita, altfel nu se explica. Ar trebui sa va cititi articolul cu voce tare, poate remarcati exprimarea.
26 ian, 2014
nae
porcii
acum de bine,de rau am asistat la judecarea si intemnitarea catorva zeci de hoti din majoritatea parlamentara si cativa ministri ai acesttui guvern,dar cand nu o sa mai fie Basescu la cotroceni,sa vedeti hotia dracului in Romania
22 ian, 2014
Stef
Confesiunea ziaristei Elena Constantin
Inteleg ca ati riscat, catarandu-va in copac, stimata ziarista! Se pare ca nu era nimeni in zona, sa va prinda, sa nu cadeti in cap! Faceti o pauza din scris, ca iese aiurea!
20 ian, 2014
gghas
Madam ielena constantin, stiu c' nu ti-i usor s' mananci kkt la comanda, dar dac' o faci, inseamna ca esti tare flamanda. Vezi c' mancatul kkt-ului urateste si, tu nu pari prea urata.
20 ian, 2014
ego
Si nu ai ametit de acolo, din copac?
Cand am citit titlul am crezut ca te lauzi fiindca ai reusit sa te cateri intr-un copac. Dupa ce am citit o fraza am ajuns la concluzia ca nu am gresit: chiar te-ai urcat in copac.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ