S-a trezit DNA?

| 17 ian, 2014

Bună dimineața, DNA! Se pare că instituția a fost trezită abrupt din somnul păgubos pe care mulți l-au remarcat de ceva timp, în frunte cu Corpul de Control al primului-ministru, care până acum a tot trimis dosare și sesizări timp de doi ani, dar în zadar.

În tot acest timp nimeni din fosta guvernare nu a fost luat în vizorul instituției, o abordare unilaterală a dosarelor care a determinat extrem de multe speculații și comentarii pe subiect, nu dintre cele mai favorabile. În legătură cu fostul preşedinte CNAS, Lucian Duţă, Corpul de control al premierului a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie încă din iunie 2013.

Ca să nu fim cârcotași, încă nu a trecut anul și DNA îl bagă în urmărire penală pe controversatul Duță și ce este realmente surprinzător nu doar pentru neregulile în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, ceea ce a avut ca efect neimplementarea proiectului şi provocarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, reclamate de guvernul Ponta. Se pare că Duță mai era cercetat într-un caz, încă de la finele anului 2012, prejudiciul pentru care îl urmăresc procurorii fiind pe măsură: 14 milioane de euro. Cu asemenea ”beneficii”, dacă se adeveresc acuzele, nici nu ne mai mirăm că distinsul Lucian Duță, interpelat de jurnaliști anul trecut în legătură cu o casă luată pe un împrumut a cărui dobândă era plătită parțial din banii contribuabililor, inițial nici nu prea părea să-și aducă aminte de respectivul imobil.

Sursa hărniciei procurorilor DNA nu pare, însă, să fie una întâmplătoare. În legătură cu modul de rezolvare a cazului Duță, Inspecţia Judiciară a verificat DNA pentru modul în care sunt investigate inclusiv plângerile formulate de guvern împotriva fostului şef al CNAS. Așa se face că la acest dosar, încare se aude că mai sunt vizați și alți funcționari ai guvernului Boc, au fost adăugate şi sesizările Guvernului Ponta, referitoare la neîncasarea taxei de claw-back, implementarea Cardului Naţional de Asigurări de Sănătate şi achiziţia de servicii instruire personal şi asistenţă tehnică pentru operarea Sistemul Informatic Unic Integrat.

Sarcina urgentată a DNA în legătură cu Duță, pe modelul ”dacă-i musai, cu plăcere!” rămâne totuși un început promițător și care va pune cu siguranță într-o lumină nouă pretențiile de ”guvernare imaculată” pe care le-au tot emis timp de doi ani toți aceia care au avut tangență cu guvernele-dezastru conduse de Emil Boc și, ulterior, de MRU.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 2014
cantautor
daca DNA ar fi dormit,era bine pentru voi...
Nastase statea la Cornu
n-a dormit,deci e bine...
sa vezi actiune acum,cand zici tu ca s-a trezit!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ