S&P: Demisia premierului Ponta nu are un impact imediat asupra ratingului României

| 04 noi, 23:17

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a anunțat miercuri că demisia premierului Victor Ponta nu are un impact imediat asupra ratingului de țară al României (BBB minus cu perspectivă stabilă), informează un comunicat de presă al S&P.

"Nu ne așteptăm ca această demisie să ducă la alegeri anticipate. Cu toate acestea, nu excludem posibilitatea unor noi măsuri de relaxare fiscală, având în vedere că partidul fostului premier ar putea încerca să recupereze o parte din popularitatea pierdută, înaintea alegerilor parlamentare programate pentru 2016", se arată în comunicatul S&P.

Agenția de evaluare subliniază că deja a luat în calcul o deteriorare a deficitului guvernamental până la 2,7% din PIB în 2016 de la nivelul de 1,2% din PIB preconizat pentru 2015, ca urmare a diferitelor modificări aduse Codului Fiscal cât și majorărilor de salarii în sectorul public. 'În prezent ne așteptăm ca măsurile suplimentare de relaxare fiscală în perioada 2016-2018 să rămână în limitele preconizate anterior pentru indicatorii României. Perspectiva noastră stabilă asociată ratingului pe termen lung este bazată pe această estimare' se mai arată în comunicatul S&P.

Pe baza evoluțiilor descrise, reprezentanții S&P au decis că în prezent nu există motive pentru o acțiune de rating.

"Doar un comitet de rating ar putea decide o acțiune de rating și, în condițiile în care aceste evoluții nu sunt considerate suficient de semnificative încât să influențeze ratingurile, nu a fost necesar să fie revizuite de un comitet de rating", precizează S&P.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ