Să vedem dacă Antonescu continuă pe linia ruperii USL

| 13 feb, 2014

În agitaţia de pe scena politică a ultimelor zile, o informaţie a trecut practic neobservată pe fluxurile agenţiilor de ştiri – numirea lui Mircea Geoană în funcţia de Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice şi diplomaţie publică.

Decizia a fost emisă de Victor Ponta şi a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, Mircea Geoană va exercita o funcţie onorifică şi neremunerată şi îşi va desfăşura activitatea „în conformitate cu mandatul acordat de prim-ministru“.

În esenţă, opţiunea premierului Ponta este una justificată. Sunt valorificate astfel experienţa şi expertiza unui om politic care, prin funcţiile pe care le-a deţinut anterior precum şi prin prisma vastei experienţe diplomatice poate fi un sprijin real pentru Guvern, aducând servicii importante României.

Mai mult, Victor Ponta dă o dată în plus proba maturităţii sale politice. Dacă până nu demult Victor Ponta şi Mircea Geoană au fost rivali şi chiar adversari (în contextul alegerilor interne din PSD), cei doi au reuşit să restabilească punţile fireşti de dialog şi să colaboreze în interesul unei guvernări eficiente, în folosul cetăţenilor.

La acest punct, rămâne de văzut în ce măsură Crin Antonescu va decide să îşi asume o reacţie faţă de decizia premierului sau dacă va prefera să lase temă să treacă. Un eventual atac al preşedintelui PNL nu ar face altceva decât să confirme apetitul lui Crin Antonescu pentru conflict și menţinerea stării de tensiune în USL.

În altă ordine de idei, preşedintele liberal are ocazia de a deomnstra că este capabil să depăşească falsele orgolii şi să colaboreze pentru ca USL să îşi ducă la bun sfârşit misiunea încredinţată de electorat. Până la urmă, responsabil de instaurarea blocajului la guvernare este acelaşi Crin Antonescu, liderul liberal evocând propriile ambiţii atât prin propunerea intempestivă de schimbare a patru miniștri liberali, cât și în ceea ce privește respingerea formulei guvernamentale cu patru vicepremieri propusă de Victor Ponta. Astfel, disensiunile dintre Crin Antonescu şi PC l-au determinat pe liderul PNL să afişeze o atitudine inflexibilă şi să permanentizeze criza din interiorul USL.Cum de a uitat atât de repede domnul Antonescu declarațiile de dragoste pe care i le făcea lui Dan Voiculescu rămâne un mister.

Şi mai grav este însă că disensiunile din USL se repercutează asupra arcului guvernamental, acolo unde remanierea aripii liberale a Executivului, decisă unilateral de Crin Antonescu fără o minimă consultare cu premierul, creează probleme serioase Cabinetului. Ceea ce acreditează teza că jocul preşedintelui liberal este unul premeditat, desconsiderând în totalitate dorinţa românilor de a avea o guvernare constructivă, stabila şi ferită de conflicte sterile.

Pentru Crin Antonescu a sosit momentul adevărului. După aproape o săptămână de blocaj, liderul PNL este în situaţia de a da cărţile pe faţă – sabotează în continuare USL şi Guvernul în numele unor mize electorale, forţând ruperea coaliţiei sau îşi recunoaşte vina şi pune umărul în mod onest la asigurarea unei bune guvernări? O a treia cale nu există.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
esticretindecitetratez
nu se rupe...
doar se zgarie intre ei...
ala micu renunta pentru interesul national...
am o nedumerire:pentru imprumutul ala din declaratia de avere se aplica suspendarea aia de 2 ani....si ii platim din impozite 500 lei pe luna?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ