SALARIILE de la Cotroceni. Cât câştigă un electrician, un instalator şi un grădinar

| 26 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu are un salariu lunar net de 6.706 lei, la nivelul lunii februarie 2014, ceea ce înseamnă mai puţin de 1.490 euro lunar. Suma este de cel puţin 10 ori mai mică decât salariul încasat de şeful ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), fără a lua în considerare şi primele imense dezvăluite de presă în cazul conducerii ASF.

Administratia Prezidentiala a publicat pe site lista cu salariile tuturor angajatilor institutiei, de la presedintele Romaniei, pana la muncitorii calificati ca electricieni, ingrijitori sau horticultori.

Un electrician care lucrează la Palatul Cotroceni câştigă 1.300 lei pe lună, la fel ca un fochist, un lăcătuş, un instalator. Un tâmplar primeşte lunar puţin peste 1.000 lei la fel ca şi un horticultor, dar puţin mai mult decât îngrijitorii de la Palatul prezidenţial (900 lei).

Consilierii prezidenţiali ai lui Traian Băsescu câştigă 5.363 lei pe lună, iar consilierii de stat câte 4.696 lei lunar. Majoritatea celorlalţi consilieri nu câştigă mai mult de 2.500 lei. Funcţionarii publici primesc salarii între 2.200 lei şi 4.000 lei.

La nivelul sefilor de state din Europa, cel mai bine platiti presedinti din UE sunt cel al Austriei si cel al Irlandei, cu salarii care depasesc 20.000 de euro, si cel al Frantei, cu un salariu in jur de 19.000 de euro pe luna, potrivit Incont.ro.

Vezi AICI lista tuturor salariilor de la Cotroceni

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ