Salariile medicilor cresc de astăzi cu 25%

| 01 oct, 08:59

Salariile medicilor cresc cu 25% începând de astăzi, 1 octombrie. Aproape 200.000 de angajaţi din sistemul sanitar vor primi bani mai mulţi. Şi funcţionarii publici aşteaptă să primească 12%, în toate instituţiile, iar profesorii încă mai negociază pe majoarea salariilor pe care le aşteaptă în acest an, informează romaniatv.net.

Prin urmare, de la 1 octombrie, angajaţii din sistemul sanitar vor avea salariile mărite cu 25%. De asemenea, funcţionarii din administraţia publică locală vor beneficia de o majorare a câştigurilor cu până la 12 %, însă acest lucru depinde de decizia autorităţilor locale.

De aceste creșteri salariale va beneficia personalul din unitățile sanitare publice cu și fără paturi, centrele de diagnostic și tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncționale, unitățile specializate de urgență și transport sanitar publice, inclusiv unitățile sanitare aflate în subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităților penitenciare, personalul din rețeaua de medicină școlară, asistență medicală comunitară, precum și alte unități sanitare și medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Toate aceste majorări au adus nemulţumiri în rândul bugetarilor din învăţământ. Şi ei vor creşteri de 15% de la 1 noiembrie sau de 20% de la 1 decembrie 2015. Guvernul a promis că anunță, în trei săptămâni, majorările salariale din Educație. Toate aceste solicitări ar trebui să se rezolve prin noua lege de salarizare a bugetarilor care însă este blocată din cauza negocierilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ