Salariul minim s-ar putea majora, din noiembrie. Schimbare radicală în 2019

| 22 oct, 09:26

Majorarea salariului minim în noiembrie este paravan pentru înghețarea din 2019, sunt de părere specialiștii. În replică, oficialii spun că înghețarea salariilor este un scenariu, nu o decizie deja luată de Guvern.  Eugen Teodorovici admite totuși că lefurile ar putea fi înghețate de anul viitor, iar Ministrul Muncii spune că salariul minim ar putea fi MAJORAT de la 1 noiembrie 2018.

,,Asta aud de la opoziție din două în două luni. Și iar răspundem: așa cum nu ne-am blocat până acum și cum am găsit fondurile necesare plății pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor”, a scris pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ministerul Muncii mai susține că lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an. În paralel, ministrul Finanţelor susţine că documentul trimis la Comisia Europeană în care se propune înghetarea salariilor pentru bugetari în 2019 este o variantă aflată în lucru.

,, Este doar un scenariu de lucru și un calcul facut la Ministerul de Finante, dar Guvernul va decide in noiembrie , cand aprobă proiectul de buget pentru 2019 care va fi forma finală, a declarat ministrul de Finanțe.

Șeful Comisiei Finanțe din Senat, liberalul Florin Cîțu, spune că nu este un scenariu de lucru, ci chiar măsurile deja propuse de România Comisiei Europene pentru a se încadra în deficitul 3% din PIB.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ