Salina Turda este pe primul loc în topul celor mai frumoase locuri subterane

| 16 feb, 2014

Salina Turda, cel mai frumos loc de sub pământ. Publicaţia americană "Business Insider" a plasat Salina Turda pe primul loc în topul celor mai spectaculoase locuri subterane din lume.

"Salina Turda din Transilvania este acum un muzeu al mineritului, dar şi un parc de distracţii cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel şi un lac subteran pe care te poţi plimba cu barca", se arată în articolul dedicat obiectivelor turistice subterane, potrivit România TV.

În topul realizat de jurnaliştii americani, Salina Turda a depăşit obiective celebre precum Peştera Cristalelor din Mexic şi Biserica San Clemente din Roma.

Exploatarea sării din Salina Turda a fost sistată definitiv în anul 1932, însă salina a fost redeschisă în scop turistic şi curativ şi este vizitabilă tot timpul anului.

Elena Udrea spune că a alocat 6 milioane de euro pentru Salină

"După ce The Telegraph a lăudat Salina Turda, acum a venit rândul publicaţiei americane Business Insider de a o plasa pe locul 1 în topul celor mai "cool" obiective turistice subterane din lume. De asemenea, actorul şi cântăreţul Jared Leto s-a declarat şi el profund impresionat de frumuseţea salinei construite pe locul fostei mine de sare Tereza.

E un obiectiv de investiţii pentru care am alocat 6 milioane de euro în mandatul meu de ministru al Turismului şi pe care l-am inaugurat alături de Emil Boc încă din 2010. Vă sfătuiesc pe toţi să mergeţi acolo ca să vedeţi frumuseţea incredibilă a sării. E o experienţă absolut unică, pe care cu siguranţă nu o veţi uita", spune Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ