Salvează vieți și dincolo de moarte! Medicii au prelevat organele unui pompier răpus de un atac cerebral

| 10 iun, 20:03

A fost doliu azi, la sediul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Aceștia și-au omagiat un coleg decedat în urma unui atac cerebral care și-a respectat promisiunea de a salva vieți chiar și după moarte, prin donarea de organe.

Remus Laurenţiu Belinţan, plutonier major şi paramedic în cadrul ISU Galaţi, a murit azi dimineață, la vârsta de 42 de ani, însă pompierul nu a plecat pe lumea cealaltă înainte să mai salveze niște vieți, așa cum a făcut toată cariera. Trei oameni au primit o a doua șansă la viață, după ce medicii i-au prelevat organele plutonierului Belinţan, cu acordul familiei acestuia.

Bărbatul a suferit un atac cerebral, când se afla în timpul liber și era de o săptămână în spital. În ciuda eforturilor făcute de medici, acesta a decedat azi dimineață.

”A alergat vinerea trecută pe Faleză şi i s-a făcut rău. A chemat soţia care a ajunţat ambulanţa. A ajuns la spital şi acolo ni s-a spus că are o hemoragie masivă la creier şi trunchiul cerebral. Ni s-a spus că sunt şanse mici să îşi revină vreodată. Soţia lui  şi mama și-au dat acceptul pentru a-i dona organele. Am înţeles de la colegii lui că şi lui i-ar fi plăcut ideea. Acum probabil că am vrea să îi întîlnim odată şi pe cei care trăiesc datorită fratelui meu”, a spus Alexandru Rizea, fratele lui Remus, pompier la rândul său.

I-au prelevat ficatul și rinichii

Prelevarea de organe, prima de la Spitalul de Urgenţă Galaţi, a fost făcută azi dimineață, de două echipe medicale din București și din Iași. ”Este prima oară când putem face acest lucru în spitalul nostru. S-au prelevat ficatul şi rinichii,. De fapt echipele medicale sosite au prelevat organele şi au primit tot sprojinul întregului personal din spital “, a Spus dr. Mihaela Debita, manager Spitalul de Urgenţă. La Iaşi au ajuns ficatul şi un rinichi, iar la Bucureşti celălalt rinichi.

Pompierii de la ISU Galați sunt profund îndurerați de pierderea colegului lor, iar ieri au ținut un moment de reculegere în memoria plutonierului, lăsând sirenele autospecialelor să sune câteva minute. ”Era de o sinceritate şi un profesionalism deosebite. Am luptat împreună, am îndeplinit foarte multe misiuni. Ne este dificil să vorbim de el la trecut. Numai că acest om a avut suflet mare până la capăt, familia donînd organele şi salvând şi după moarte alte vieţi. De circa 10 ani îi sunt comandant şi întotdeauna el a acţionat chiar eroic”, a spus col. Liviu Vârlan, ISU Galaţi.

”Lucra la pompierii militari de 10 ani, timp în care a fost permanent în prima linie partiucipând la misiuni de salvare a semenilor. Din păcate a plecat prea devreme la ceruri. Ne-a lăsat un mesaj prin gestul lui. Să nu se precupeţească niciun efort, dăruind viaţă, salvănd vieţi, dincolo de moarte. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate. Curaj şi devotament”, a încheiat Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi, cu crezul pompierilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ