Şapte candidaţi de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română

| 02 iul, 2013

Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Decizia, luată marţi de Comisia de Bacalaureat a municipiului Bucureşti, vine ca urmare a faptului că asupra celor şapte elevi care au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română la centrul de examen al Liceului "Dimitrie Bolintineanu", luni, "au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă - copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc", se arată în comunicatul ISMB, citat de Mediafax.

"Dovezile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale realizate de ofiţerii de Poliţie, care au descins în centrul de examen şi consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenţi prezenţi la examen", mai precizează reprezentanţii ISMB.

 

Lucrările elevilor eliminaţi din bacalaureat vor fi anulate, potrivit sursei citate.

Decizia a fost luată "în baza Metodologiei de Bacalaureat, art.56 (al. 2), coroborat cu art. 96 (al.1, 2, 3)", se mai precizează în comunicatul ISMB.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ