Satul cu 200 de indicatoare rutiere şi fără canalizare. Primarul: Le-am pus să se sature poliţiştii

| 31 mar, 2014

Patru Fraţi, un stat uitat de lume de la marginea judeţului Ialomiţa, are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor, ca cea mai bine semnalizată localitate din lume: 200 de indicatoare rutiere, montate unele lângă altele pe nouă kilometri, îi bulversează pe şoferi.

Patru Fraţi, un sat românesc obişnuit din comuna ialomiţeană Adâncata, fără reţea de apă şi canalizare, arată ca un adevărat poligon de încercare pentru viitorii şoferi. De la intrare şi până la ieşirea din localitate, şoseaua principală este semnalizată cu numai puţin de 200 de indicatoare, informează adevărul.ro

Semnele rutiere au fost amplasate ca urmare a unui proiect de reabilitare a celor 20 de kilometri ai Drumului Judeţean 201 A, Moldoveni - Adâncata, arteră în componenţa căreia intră şi cei nouă kilometri de şosea semnalizată până la refuz.

Banii investiţi, 200.000 de lei, vin de la bugetul Consiliului Judeţean şi fac parte dintr-un proiect de 18 milioane de lei, pentru reabilitarea drumului judeţean care trece şi prin Adâncata. Pentru şoferii care se aventureză să circule pe această porţiune de drum este un adevărat chin. Semnele rutiere, îngrămădite câte trei-patru sau chiar cinci la un loc, din metru în metru, îi bulversează pe şoferi.

De exemplu, după ce treci de o curbă deosebit de periculoasă, un „mănunchi” de indicatoare, care te face să opreşti maşina pentru a înţelege cum să circuli, te avertizează că urmează o trecere de pietoni, după care o altă curbă periculoasă, iar apoi afli că te intersectezi cu un drum fără prioritate sau că trebuie să reduci viteza.

„Este cea mai mare prostie” Victor Moise (60 de ani) are permis de conducere de la începutul anilor ’80. Bărbatul spune că, în peste trei decenii de şoferie, n-a mai văzut aşa ceva: „Este cea mai mare prostie pe care am văzut-o cu ochii mei! Este imposibil să pui atâtea semne de circulaţie pe metrul pătrat. Nici nu ai timp să le vezi în trafic, darămite să le mai şi respecţi. Eu recunosc faptul că trec fără să mă mai uit la ele. Cunosc foarte bine drumul pentru că trec des pe aici, altfel cine ştie ce s-ar putea întâmpla„ susţine şoferul. Conducător auto experimentat, Marin Gheorghe, primarul din Adâncata, consideră însă că indicatoarele sunt perfect în regulă. De la volanul maşinii sale, edilul lasă geamul şi încearcă să-i convingă pe localnici că totul este în regulă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ