Mituri despre cum poţi păcăli etilotestul

| 03 apr, 2014

Potrivi prevederilor din noul Cod Rutier, şoferii români vor putea conduce legal dacă au o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de până la 0,2%, ceea ce înseamnă o bere sau un pahar de vin consumate. Nu încercaţi să consumaţi mai mult bazându-vă pe trucurile pe care le-aţi auzit de la prieteni, pentru că sunt ineficiente.

Iată mai jos cele mai răspândite mituri urbane despre cum poate fi păcălit etilotestul:

1. Sa-ti tii respiratia inainte sa sufli. O metoda care face mai mult rau, pentru ca aerul din plamani cumuleaza o concentratie mai mare de alcool. Asta pentru ca aerul nu mai circula prin plamani, dar sangele da. Asa ca sunt sanse mari ca aceasta metoda sa duce de fapt la inregistrarea unei valori mai mari decat cea reala.

2. Sa expiri/inspiri puternic inainte de a sufla. Este o metoda care merge, in sensul ca aparatul poate fi facut sa arate o valoare mai mica decat cea reala. Dar politistii stiu si nu te lasa sa faci asta. In general vorbesc cu tine pana cand sufli in aparat, asa ca nu ai posibilitatea sa inspiri/expiri puternic de mai multe ori.

3. Sa-ti dai cu apa de gura sau sa mesteci o guma. Majoritatea contin mentol ceea ce poate face ca aparatul sa inregistreze o valoare mai mare.

4. E bine sa versi pentru a scapa de alcool. Daca faci asta, gazele si lichidele din stomac impregneaza partea superioara a esofagului si cavitatea bucala, asa ca atunci cand sufli in etilotest vaporii de alcool sunt tot acolo.

5. Trebuie sa bei cat mai multa apa. Nu salveaza cu nimic situatia, pentru ca aparatul inregistreaza vaporii de alcool din aerul expirat si nu are nimic de-a faca cu continutul stomacului sau cu urina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ