Sava îi reproşează Gabrielei Firea că şi-a schimbat de trei ori declaraţiile privind pasajul de la Piaţa Sudului

| 05 iul, 14:50

Liberalul Răzvan Sava, fostul primar general interimar al Capitalei, i-a reproşat actualului edil general, Gabriela Firea, că şi-a schimbat de trei ori declaraţiile privind stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului şi i-a cerut să înceteze cu "minciuna despre greaua moştenire".

"Deşi nu a trecut nici măcar o lună calendaristică din mandatul său de primar general, doamna Gabriela Firea îşi dă adevărata măsură a competenţei şi a seriozităţii schimbându-şi de "doar" trei ori declaraţiile privind evoluţia lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului. După ce în data de 10 iunie, în urma unei vizite pe şantier, declara că stadiul proiectului este de 60% şi că va fi terminat până de Crăciun, peste nici 13 zile revine anunţând un stadiu de 63% cu finalizare în martie 2017", a precizat el, conform unui comunicat transmis AGERPRES. 

De asemenea, Răzvan Sava, în prezent consilier local la Sectorul 4, a menţionat că, în urmă cu două zile, Gabriela Firea a anunţat că pasajul este realizat în proporţie de 53% şi că are ca nou termen de încheiere - luna decembrie a anului 2018. 

"Doamnă primar general, consider că bucureştenii au dreptul să ştie care este explicaţia acestor declaraţii confuze pe care le tot emiteţi. Vă reamintesc că v-am lăsat un şantier funcţionând la maxim şi un proiect aflat la 80% stadiu de realizare, după ce am reuşit să depăşim cele mai grele obstacole tehnice ale proiectului şi având un contract, neprielnic pentru bucureşteni şi pentru Primăria Capitalei, semnat de colegul dumneavoastră de partid, domnul Sorin Oprescu", a precizat Sava. 

El i-a cerut Gabrielei Firea să înceteze cu "minciuna despre greaua moştenire" şi să se apuce "serios de muncă". 

"Singura modalitate prin care veţi termina la timp proiectele oraşului este monitorizând atent şantierele, nu ratingurile ştirilor care fac referire la dumneavoastră", a menţionat Răzvan Sava. 

Pe 3 iulie, Biroul de presă al PMB a informat că Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit terminate până pe 30 iunie, astfel că proiectul pentru pasajul de la Piaţa Sudului a fost prelungit până la 31 decembrie 2018. 

"Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut şi, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiţionale, pentru care fosta administraţie nu a iniţiat discuţii", anunţa PMB.  

Se menţiona, de asemenea, că lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere - Piaţa Sudului, finanţate prin POR 2007-2013, axa prioritară 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ