Scăderea vânzării de PC-uri a provocat pierderi pentru Logitech

| 25 apr, 2013

Producătorul elveţian de accesorii pentru calculatoare Logitech a anunţat joi o pierdere netă de 228 milioane de dolari pentru exerciţiul 2012-2013, care s-a încheiat la finele lunii martie, comparativ cu un profit de 71 milioane de dolari în exerciţiul precedent. Astfel, se separă de anumite activităţi precum producţia de telecomenzi şi sisteme de supraveghere video.

Afectată de diminuarea vânzărilor de calculatoare personale, cifra de afaceri a Logitech a scăzut în 2012/2013 cu 9,4% până la 2,1 miliarde de dolari. Profitul operaţional a căzut şi el în teritoriul negativ până la 252,4 milioane de dolari, în condiţiile în care în exerciţiul precedent a înregistrat un rezultat pozitiv de 72 milioane de dolari. În schimb, cheltuielile companiei au crescut cu 36% în ritm anual până la 959,7 milioane de dolari.

Baracken Darrell, directorul general de la Logitech, a explicat că: "Un mediu macro-economic dificil şi scăderea pieţei de PC au blocat activităţile noastre în trimestrul patru".

De asemenea, Logitech a avertizat că se aşteaptă la o nouă scădere a cifrei sale de afaceri în exerciţiul 2013-2014 până la aproximativ două miliarde de dolari.

În aceste condiţii Logitech urmează să-şi revizuiască paleta de produse prin oprirea producţiei de şi sisteme de supraveghere video. În schimb, grupul vrea să pună un accent mai mare pe accesoriile pentru smartphone-uri şi tablete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ