Scandal de zile mari la Arad. Primarul Falcă: Să-şi dea demisia!

| 27 ian, 19:08

Scandal în Arad între primarul Gheorghe Falcă și subprefectul Florentina Horgea. Căderea Guvernului Ponta pare a fi unica soluție pentru disputa locală.

Falcă scandal. Primarul Aradului a declarat, marţi, că subprefectul judeţului, Florentina Horgea, trebuie să-şi dea demisia. Falcă spune că Horgea, din funcția de subprefect, a atacat în contencios administrativ o hotărâre a cărei legalitate a susținut-o cu argumente în trei pagini în Consiliul Local Municipal.

Gheorghe Falcă a spus că pentru aceste "poziţii juridice diferite" subprefectul trebuie să demisioneze fie din postul actual, fie din cel de jurist al primăriei, pe care l-a blocat când a plecat.

"Doamna subprefect trebuie să-şi dea demisia din una din cele două funcţii: ori din funcţia de jurist al primăriei, unde are în acest moment postul blocat, sau din funcţia de subprefect, pentru că în aceeaşi speţă are două puncte de vedere juridic diferite. Eu cred că specialiştii trebuie să rămână specialişti, nu pot să-şi schimbe, în funcţie de instituţie, poziţia juridică", a spus Gheorghe Falcă. Primarul Aradului crede că "guvernul actual nu va rezista mai mult de trei-patru luni", iar subprefectul va fi schimbat şi se va întoarce la Primărie.

Citeşte şi: Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, implicat într-un accident de circulație

Funcţionarii din Primărie chiar au propus ca, dacă doamna se va întoarce, să fie ea jurista care va reprezenta punctul de vedere al Primăriei. Să meargă în instanţă şi să se bată cu punctul de vedere al doamnei subprefect, elaborat de dânsa", a mai spus Gheorghe Falcă.

Subprefectul Florentina Horgea a comentat că "Hotărârea 201 am atacat-o în contencios considerând că unele aspecte din aceasta nu sunt legale. S-au făcut ceva amendamente la proiectul de hotărâre, iar pe acestea le considerăm nelegale. Nu sunt pe poziţii diferite".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ