Scandal în Parlament înainte de votul moțiunii de cenzură. Ședința, suspendată

| 20 dec, 11:29

Opoziția încearcă astăzi, pentru a doua oară, să răstoarne Guvernul Dăncilă! Senatorii și deputații supun la vot moțiunea de cenzură prin care se cere demisia Executivului! Semnată de 163 de parlamentari, moțiunea nu are șanse de reușită, întrucât sunt necesare cel puțin 233 de voturi pentru a da jos Cabinetul condus de Viorica Dăncilă! Mai mult, UDMR a anunțat că nu votează! Dezbaterile au început cu scântei.

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a cerut suplimentarea ordinii de zi cu două declarații ale Parlamentului: una privind transpunerea recomandărilor CE și ale Comisiei de la Venetia privind legile justitiei, iar cealaltă privind „derapajul economic si atacul sustinut al Guvernului la adresa companiilor private”.

„Ati pierdut momentul ieri dimineață. Materialele se transmit BP în urmă cu 10 zile”, i-a replicat liderul de ședință, deputatul PSD Florin Iordache.

Deputatul PNL Florin Roman a spus că Parlamentul a devenit o „cazemată militarizată” și le-a arătat deputaților și senatorilor din PSD poze cu persoane victime ale violenței, după care i-a înmânat copii ale pozelor premierului și unor miniștri.

„Am inteles acum de ce azi la muncă Parlamentul a fost plin de jandarmi, în afara Parlamentului plin de jandarmi. Vă e frică să ieșiți printre oameni?”, a spus acesta.

Ședința dedicată moțiunii de cenzură a fost întreruptă, de două ori, pentru o pauză de consultări, după mai multe schimburi de replici între putere și opoziție pe teme care nu aveau legătură cu ședința.

În urma scandalului, toți PSD-iștii au ieșit din sală, iar în timpul pauzei parlamentarii USR au ridicat foi pe care scrie „Nu dați OUG''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ