Scandal în USR - soțul lui Clotilde Armand îl acuză de sabotaj pe șeful de campanie, Matei Păun. Reacția lui Nicușor Dan

| 14 dec, 14:50

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, acuză, într-o postare pe contul personal de Facebook, abuzurile şi greşelile comise ”din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun”, care, în opinia sa, au dus la un rezultat mai slab al USR în Bucureşti la alegerile parlamentare decât la cele locale și la marginalizarea lui Armand.

UPDATE 17.24 Preşedintele USR, Nicuşor Dan, i-a răspuns, pe Facebook, soţului lui Clotilde Armand, care a acuzat ”echipa de comunicare / campanie” a USR de abuzuri şi greşeli și de sabotarea lui Armand, liderul USR afirmând că este vorba despre afirmaţii mincinoase, care-l mâhnesc și uluiesc deopotrivă.

Nicușor Dan și Sergiu Moroianu sunt prieteni din studenție, ei doi, împreună cu Clotilde Armand făcând parte din nucleul care a înființat USB, devenită USR.

Matei Păun a mai fost acuzat în vară că ar fi implicat în scandalul Panama Papers și pentru susținerea politicii lui Vladimir Putin.

”Matei Păun a activat voluntar, sacrificându-şi timpul personal, fără să ceară nimic în schimb, atât în campania electorală pentru alegerile locale, cât şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. A muncit în baza unui mandat dat de Biroul Naţional, pe care nu l-a depăşit niciodată. A avut în întreaga campanie electorală susţinerea mea şi a Biroului Naţional. Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează în spaţiul public afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Replica liderului USR vine după ce Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, a acuzat, într-o postare pe contul personal de Facebook, abuzurile şi greşelile comise ”din partea «echipei de comunicare / campanie» coordonate de Matei Păun”, care, în opinia sa, au dus la un rezultat mai slab al USR, în Bucureşti, la alegerile parlamentare decât la cele locale, precum și la marginalizarea lui Clotilde Armand.

Moroianu l-a criticat pe Matei Păun, despre care a spus că ”este un personaj controversat, că a refuzat ”să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare. ”Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament şi USR sub 10%”, a scris Moroianu pe Facebook.

Contactat de Hotnews.ro, Matei Păun a spus că este o "minciună": "În momentul de față, consider că poziția decentă este să las USR-ul să raspundă. Consider cele spuse ca fiind o minciuna si o calomnie".

-----

 

Sergiu Moroianu este prieten din studenție cu Nicușor Dan și, împreună cu soția sa, Clotilde Armand, au constituit nucleul care a înființat USB, devenită după alegerile locale USR.

”Am obţinut în Bucureşti mai puţin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri şi greşeli din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun. Venit la USB iniţial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Ştie cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?”, întreabă Moroianu pe Facebook.

Soţul lui Clotilde Armand îl critică pe Matei Păun, despre care spune că ”este un personaj controversat”, că a refuzat ”să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare. ”Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”, mai scrie Moroianu pe Facebook.

El îl acuză şi pe Mihai Poliţeanu, ”un alt membru al echipei lui Păun, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei şofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent şeful ONG-ului «Iniţiativa România»”, potrivit news.ro

”În campania electorală, Păun a declanşat o campanie de denigrare şi sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le «interzice» să o invite pe Clotilde. Banii USR au fost cheltuiţi prosteşte pe sondaje de opinie false la supra-preţ şi pe «servicii de consultanţă» contractate fără licitaţie sau transparenţă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit”, mai susţine Sergiu Moroianu.

El descrie şi presupuse discuţii purtate de Păun cu PNL în numele USR, discuţii care ”au afectat grav imaginea de independenţă a USR faţă de partidele corupte din fosta USL”.

”În urma acestor discuţii, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să «atace» la TV nişte membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoştea, în scopul de a ajuta anumite facţiuni din PNL să-şi regleze conturile. În urma refuzului primit, Păun a filtrat invitaţiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată. Păun a pus presiuni imense pentru a obţine controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat”, mai scrie Moroianu pe contul personal de Facebook.

În finalul postării, Moroianu cere explicaţii Biroului Naţional al USR ”pentru tolerarea acestei situaţii în care o persoană străină de partid a atacat şi izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreţionar şi netransparent banii USR, în ultimă instanţă afectând grav şansele de succes ale USR”.

Matei Păun a fost criticat încă din campania electorală pentru alegerile locale că ar fi implicat în scandalul cu Panama Papers și că ar avea vederi pro-Putin.

Tag-uri: PNL, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ