Scandal la Academia de Poliție. Rectorul, convocat la MAI

| 24 mai, 11:26

Dosarul amenințării jurnalistei Emilia Șercan capătă proporții uriașe. Rectorul Academiei de Poliție, Adrian Iacob și prorectorul Mihail Marcoci sunt urmăriți penal de DNA. Procurorii anticoruptie îi acuză că au pus la cale intimidarea jurnalistei. Potrivit unor surse, Iacob a fost convocat la Ministerul de Interne, după ce în această dimineaţa a dat cu subsemnatul la secţia de poliţie.

Cei doi au primit interdicția de a-și mai exercita funcțiile de conducere în cadrul Academiei. Decizia a fost luată după o serie de percheziţii făcute joi la rectorului şi al prorectorului Academiei de Poliţie.

Potrivit DNA, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpații Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliție, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ